Naar aanleiding van ‘World Oceans Day’ lanceert Adidas samen met Parley for the Oceans in beperkte oplage een 3D geprinte sneaker gemaakt uit zogenaamde ‘ocean plastics’.

Vorig jaar lanceerde G-Star met haar ‘Raw for the Oceans’ collectie al jeans die gemaakt wordt van opgeviste plastics. Vandaag krijgen ze het gezelschap van Adidas, dat samen met Parley for the Oceans met ‘s werelds eerste sneaker van ‘ocean plastics’ op de proppen komt. Het gaat wel maar om een beperkte oplage van 50 stuks.

De bovenkant van de sneakers is volledig gemaakt van gerecycleerde oceaanplastic, meer bepaald 16,5 plastic (PET) flessen en 13 gram plastic afkomstig van oude visnetten. Het plastic werd door de organisatie Sea Shepard opgevist voor de kust van de Malediven. Via Adidas’ Tailored Fibre Technology, dat gebruikt wordt om schoenen op maat te maken, werd de herwonnen kunststof op de zool geprint. De sneaker voldoet aan alle eisen die Adidas stelt aan een performante loopschoen.

Omdat het productieproces voor deze speciale sportschoen best intensief is, werden er slechts 50 paar geproduceerd. Vooral het verwerken van de oude visnetten tot bruikbare kunststof was een technologisch hoogstandje. Met deze loopschoen willen Adidas en Parley een eerste stap zetten richting het grootschaliger gebruik van gerecycleerde kunststoffen en willen ze ook een boodschap de wereld insturen om voorzichtiger om te springen met onze oceanen.

De schoenen zijn niet te koop, maar je kan wel een paar winnen door mee te doen aan een wedstrijd op Instagram. Vanaf 8 juni tot 31 juli 2016, kun je deelnemen door een filmpje op Instagram te posten waarin je laat zien hoe je zelf het gebruik van plastic verbruiksproducten vermijdt. Meer informatie over de wedstrijd en de wedstrijdregels vind je op de sociale kanalen van Adidas en Parley.

Meer informatie over de Adidas x Parley loopschoen vind je op hun website