Een half doorgesneden komkommer, een stuk fruit of een pot met restjes van het avondeten. Met de herbruikbare Bee ‘s Wrap helpt de natuur je ze goed te bewaren.

Bij ons thuis gebeurt het wel eens dat we met een halve citroen, komkommer of andere groenten of fruit blijven zitten na het klaarmaken van specifieke gerechten. Maar wat doe je dan met die andere helft? Omgekeerd op een bordje in het geval van een citroen of inwikkelen met cellofaanfolie zijn dan vaak de opties. Niet altijd succesvol trouwens. Toen de Amerikaanse Sarah Kaeck zo ook naar een manier zocht om haar zelfgekweekte biologische groenten en fruit op een milieuvriendelijke manier te bewaren, was de Bee ‘s Wrap geboren.

De Bee's Wrap komt in een set met 3 verschillende formaten

De Bee’s Wrap komt in een set met 3 verschillende formaten

De Bee ‘s Wrap zijn los geweven doekjes van biokatoen die behandeld werden met bijenwas, jojoba-olie en boomhars. Het mooie hiervan is dat de bijenwas en jojoba-olie antibacteriële eigenschappen hebben waardoor het voedsel niet alleen langer vers blijft, maar ook dat de doekjes opnieuw bruikbaar zijn. De wraps zijn geschikt voor de bewaring van groenten, fruit, brood, kaas of bereid eten. Het is wel niet geschikt voor vlees. Met één wrap, die overigens in verschillende formaten beschikbaar is, doe je ongeveer een jaar.

In het begin is het even wennen omdat de wraps door de bijenwas wat stroef aanvoelen. Maar al snel blijkt dat deze stroefheid net een voordeel is. De warmte van je hand en vingers zorgt er namelijk voor dat de wrap perfect de gewenste vorm aanneemt én behoudt na het loslaten. Dit zorgt voor een goede afsluiting. En inderdaad, terwijl ik vroeger steeds het uiteinde van de bewaarde halve komkommer moest afsnijden omdat dit er na een paar dagen in de koelkast wat belebberd uitzag, was dat nu niet het geval. Ook afgedekte etensrestjes blijven makkelijk bewaard.

Het uitwassen na gebruik is minder omslachtig dan het in eerste instantie klinkt. Dat doe je met koud water, want anders smelt de bijenwas, en een beetje milde zeep (bijvoorbeeld de keukenreiniger van Method). De Bee ‘s Wrap is trouwens heel snel droog waarna je ‘m terug kunt opplooien in afwachting van een volgend gebruik. Een ideaal en effectief alternatief dus om je eten langer te bewaren!

De Bee ‘s Wrap kost € 18 voor een set van 3 en is oa verkrijgbaar bij deze verkooppunten.

Bewaar je eten met de herbruikbare Bee's Wrap
Neemt makkelijk de juiste vorm aanHerbruikbaarVerschillende groottes
Prijs
3.4Overall Score
Duurzaamheidsgehalte
Gebruiksvriendelijkheid
Ecolifestyle-factor
Prijs