Begin vorig jaar al kon je ons artikel over het autodeelsysteem Bolides lezen. Bolides was toen nog in volle uitbreiding. Ondertussen zijn ze ook actief in Gent en lanceren ze vanaf 15 september een nieuwe tariefformule die voor de meeste gebruikers heel wat voordeliger is.

Bolides maakt autodelen gemakkelijker, omdat het deelsysteem werkt zonder abonnementsgeld of lidkaart. Je betaalt enkel voor het effectieve gebruik. Een auto lokaliseren, reserveren en openen doe je gewoon met je smartphone. Bovendien hoef je de auto na gebruik ook niet terug te brengen naar de exacte plaats waar je hem opgepikt hebt. In het artikel dat ik vorig jaar schreef, lees je meer over de eigenschappen van Bolides én ontdek je een uitgebreide test van het systeem.

Het afgelopen jaar hebben ze echter niet stil gezeten. Zo is Bolides na Antwerpen nu ook actief in Gent. Daarnaast hebben ze ook aandachtig naar het gedrag van hun gebruikers gekeken en hen ook bevraagd. Enkele van de zaken die hieruit kwamen:

  • Het tarief was minder interessant voor gebruikers die langere ritten afleggen.
  • Gebruikers die hun Bolide op locatie een paar uur parkeerden, moesten dieper in de buidel tasten.

Daarom lanceert Bolides vanaf 15 september een nieuwe tariefformule die hierop inspeelt. Zo gaat het tarief per kilometer omlaag van 0,33 euro naar 0,22 euro als je meer dan 100 km rijdt. Daarnaast betaal je vanaf nu 3,3 euro per uur of 1,1 euro per uur ‘s nachts. De gemiddelde rit van een Bolide gebruiker, die overdag plaatsvindt, 40 km lang is en 3,5 uur duurt, wordt zo 15% goedkoper.

Meer informatie over Bolides en hun (nieuwe) tarieven vind je op hun website.