Zachte handen, een frisse teint of een gehydrateerd lijf zonder compromissen, dat is onder meer dankzij het Belgische huidverzorgingsgamma van Cîme binnen handbereik. Een mix van ecologische producten én een menselijk verhaal.

Anke en Isabel (Instagram)

Anke en Isabel (Instagram)

Het verhaal van Cîme begint in de Himalaya waar vader Walter en dochter Anke onder de indruk waren van de lokale bergplanten en hun wonderlijke krachten. Anke schakelde gelijkgestemde vriendin Isabel, met een gevoelig huidje én dus heel wat kennis ter zake, in om samen met Walter, die instaat voor de productontwikkeling, hun schouders onder Cîme te zetten.

Wonderen uit de Himalaya

De hydraterende dag- en nachtcrème en de multifunctionele olie halen hun actieve bestanddelen uit bergplanten die in de Himalaya groeien. Hun ingrediënten worden rechtstreeks aangekocht bij lokale boeren, die Cîme voorzien van biologisch geteelde kruiden of wildgroeiende planten.

Bovendien worden deze planten ter plaatse verwerkt tot boter, extract of essentiële olie. Niet alleen zorgen ze op die manier voor lokale werkgelegenheid, hun ecologische voetdruk neemt ook af omdat ze geen containers planten naar België moeten verschepen.

Werkzaamheid

Een allround product uit de Himalaya voor onder meer een geïrriteerde huid, vermoeide spieren of insectenbeten.

Een allround product uit de Himalaya voor onder meer een geïrriteerde huid, vermoeide spieren of insectenbeten.

We kopen beautyproductjes natuurlijk niet alleen omwille van hun mooie verhaal, maar ook van hun doeltreffendheid. Cîme kan zich beroepen op de wonderen van de natuur, want planten afkomstig uit de Himalaya hebben enkele interessante kwaliteiten. Deze begroeiing houdt het vol op meer dan 3000 meter hoogte, waar het te maken krijgt met allerlei uitdagingen die de woeste natuur uitlokt.

De extreme temperatuurschommelingen, een gebrek aan zuurstof door de enorme hoogte of een sterkere UV-straling dan op zeeniveau zorgen ervoor dat de plantjes allerlei tactieken hebben bedacht om de natuur te slim af te zijn. Deze slimmigheidjes geven ook onze huid een enorme boost.

Leuk extraatje

De 'Little Doctors' van het opleidingsprogramma van Nepal Trust.

De ‘Little Doctors’ van het opleidingsprogramma van Nepal Trust.

Het verhaal van Cîme heeft naast de ecologische touch én de natuurlijke doeltreffendheid ook nog een bijkomende reden waarom een bezoekje aan hun webshop of één van hun verkooppunten zeker de moeite is. Cîme is ook een trouwe bondgenoot van de NGO Nepal Trust, die onder meer instaat voor het “Little Doctors’-programma waaraan Cîme financiële hulp verleent (per verkocht item gaat een bedrag naar de NGO).

Nepal Trust wil met “Little Doctors” één van de armste en meest geïsoleerde regio’s van Nepal, Humla, betere levensomstandigheden bezorgen. Schoolkinderen worden er dankzij Nepal Trust onderwezen op het vlak van hygiëne, gezondheid, eerste hulp en voeding. Deze basiskennis kunnen de schoolkinderen op hun beurt verspreiden in hun omgeving, om zo de gemiddelde levensverwachting én de levensomstandigheden van de regio op te krikken.

De producten van Cîme kunnen besteld worden via hun webshop of in één van de ondertussen vele verkooppunten in heel België.

Volg het team van Cîme via Facebook en Instagram.