Nu de zomer echt op komst is, breken er dorstige tijden aan. Wie daarbij niet alleen aan zichzelf maar ook aan het milieu wil denken, moet beslist een bobble in huis halen. Deze flashy hervulbare drinkfles wordt ongetwijfeld je beste vriend tijdens de zomer (en de rest van het jaar).

Kraantjeswater heeft niet echt een “sexy” reputatie. Heel wat mensen blijven dure plastic flessen uit de supermarkt verkiezen boven het water dat eenvoudigweg uit alle kranen stroomt. Wel gek als je weet dat flessenwater al snel 300 tot 400 keer meer kost per liter dan kraantjeswater. Dit is ook iets wat de mensen achter het Amerikaanse merk Bobble tegen de borst stootte. Daarom ontwikkelden zij in 2010 een hervulbare drinkfles met een leuk design én fleurige filters.

Mijn eigen roze bobble.

Mijn eigen roze bobble.

De bobble is vrij van PVC, BPA en ftalaten. Die laatste twee chemische stoffen komen al eens in kunststof producten voor en kunnen het hormoonstelsel negatief beïnvloeden. De felgekleurde filter zuivert het kraantjeswater en levert je maar liefst het equivalent van 300 flesjes water op. Jaarlijks gaan vele miljarden plastic flessen over de toonbank, maar toch kan jouw bijdrage al een winst betekenen voor het milieu. Bovendien is het al meermaals wetenschappelijk aangetoond dat kraantjeswater kwalitatief helemaal niet hoeft onder te doen voor flessenwater.

Wie binnenkort op reis vertrekt, zal zeker geholpen zijn met een bobble. Tijdens onze reis naar Amerika hebben onze bobbles hun nut meer dan eens bewezen. In de nationale parken, waar de temperatuur soms opliep tot boven de veertig graden, waren we blij dat we onze flesjes aan de frisse drankfonteintjes konden vullen. Maar ook bij het dagelijkse pendelen of gewoon op het werk zijn deze drinkflessen een must!

Een bobble met filter kost 10.99 euro en is ook verkrijgbaar in sportuitvoering of als waterkan. Onder meer te koop via Bol.com.