Sinds 3 jaar leeft het gezin van Anne Drake volgens de regels van de Zero Waste levensstijl. Met haar website ‘Ecologie op hoge hakken’ wil Anne mensen inspireren om ecologisch te leven zonder in te boeten op stijl en comfort. Bovendien toont ze dat deze manier van leven je enorm veel geld bespaart. Anne deelt met jullie drie van haar favoriete ecolifestyletips.

Take5 Nets

“Deze groente-en fruitnetjes heb ik drie jaar geleden gekocht in de online eco-winkel Klein Spook. Ik neem deze altijd mee tijdens het winkelen. Ze zijn ook erg geschikt voor in de supermarkt, want je kan duidelijk zien wat er in zit. De netjes zijn licht, wasbaar en zeer sterk. Gedaan met het éénmalig gebruik van plastic zakjes.”

De herbruikbare zakjes van Take5 Nets zijn oa te koop bij Kleinspook.be.

Foto: kleinspook.be

Foto: kleinspook.be

Natriumbicarbonaat

“Natriumbicarbonaat is een fantastisch veelzijdig product. Ik gebruik het in mijn schoonmaakproducten, voor de witte was en zelfs als gezichtsscrub. Vergeet dure scrubs met nano-plastic deeltjes, maar meng een koffielepeltje natriumbicarbonaat met eenzelfde hoeveelheid kokosvet en doe er eventueel één of twee druppels etherische olie van geranium bij. Masseer gedurende twee minuten met langzame bewegingen over je gezicht en hals – de huid rond de ogen vermijden – en veeg af met een warm nat washandje. Je huid ziet er meteen jonger, gezonder en frisser uit.”

Natriumcarbonaat is verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en supermarkten.

Foto: Stefanie Faveere

Foto: Stefanie Faveere

Dille & Kamille

“Mijn favoriete eco-winkel is Dille & Kamille in Antwerpen. Daar binnenkomen is als thuiskomen voor mij. De sfeer is ‘back to basics’ en dit gegeven is hipper dan ooit tevoren. Mensen hebben nood aan spullen die lang meegaan, eenvoud uitstralen en bovendien ook ecologisch verantwoord zijn. Ik gebruik hun materiaal voor mijn workshops, zodat de mensen weten waar ze hun spullen kunnen kopen om zelf aan de slag te gaan.”

De vestiging van Dille & Kamille in Antwerpen kan je vinden in de Vleminckstraat 9.

Dille & Kamille

Op haar website deelt Anne Drake wekelijks tips over duurzaam leven. Anne geeft ook workshops ‘zelf verzorgings- en poetsproducten maken’. Meer informatie vind je op haar Facebookpagina.