In “De Keuze van…” vragen we aan bekende en minder bekende mensen naar hun 3 favoriete eco lifestyle producten, concepten of adresjes die ze graag met jullie willen delen. Nail artist en creatieve duizendpoot Elfi De Bruyn is een kleurrijk persoon én een groen meisje!

 

kokosKokosvet

“Mijn numero uno is ongetwijfeld kokosvet (of – olie). Ik gebruik het zowel om mee te koken, om mijn haar te verzorgen of om mijn nagelriemen in te smeren. Dankzij een leuke tip van Beauty Queen in Gent (een shop waar je nu ook heel wat biologische en fairtrade verzorgingsproducten kunt vinden) maak ik nu ook zelf scrub met kokosvet en koffiegruis. Je ochtenddouche krijgt meteen een extra boost.”

 

11659453_885974348141320_7914818705243596449_n

Foto Romain Roquette

Saladebars

“Een trend die uit Amerika is overgewaaid en nu ook zijn plekje heeft gevonden in Gent. Bij Romain Roquette en Zukini krijg je je salade op maat gemaakt boordevol ingrediënten die je een hele dag voldoende energie geven. Mijn favoriete salade bevat zoete aardappel, rode biet en fetakaas.”

Alle info over deze saladebars vind je op hun websites: Romain Roquette en Zukini.

 

 

 

Instagram Elfi

Instagram Elfi

Wees lief voor je lichaam

“Groen denken staat voor mij gelijk aan lief te zijn voor je lichaam. We moeten onze planeet koesteren, maar we moeten ook zorg dragen voor ons lijf. Ik maak bijvoorbeeld erg graag groene smoothies. Velen denken, verkeerdelijk, dat die groene sapjes niet lekker smaken. Een heerlijke tip: meng een kokosvariatie (bijvoorbeeld van Alpro) met bevroren stukjes mango en spinazie.”