Iedereen kan de hilarische hersenkronkels van illustratrice Eva Mouton elke week lezen in De Standaard Weekblad. Maar de creatievelinge is erg begaan met onze planeet. Haar doel is om zero waste door het leven te gaan, de bijhorende avonturen lees je op de blog Studio Soso. Nu deelt ze haar 3 favoriete ecolifestyletips met ons.

RainPharma

“Omdat mijn vriend een gevoelige huid heeft, zocht ik al lange tijd naar zachte douchegels. Maar wat we ook probeerden, zijn huid bleef even broos. Tot we RainPharma ontdekten. Dit Belgisch label produceert douchegels, -scrubs en olieën die 100% van natuurlijke oorsprong zijn, heerlijk ruiken én je huid doen stralen. RainPharma is een bedrijf dat volop aan het groeien is, maar hun waarden niet overboord gooit. Ze doen non-stop aan research en om hun producten steeds verbeteren. Wij zijn fan!”

Meer informatie vind je op de website van RainPharma.

Foto Café Cosmetique

Foto Café Cosmetique

Boetiek ‘Mieke’ in Gent

“Mieke en Thierry, het koppel achter boetiek ‘Mieke’ in Gent, legt sinds een paar jaar de focus op duurzame merken. Hun filosofie? Bouw aan een kleerkast die seizoenoverschrijdend is. Je koopt er mooie basics van o.a. People Tree en Studio JUX, maar ook voor bijzondere stukken – gemaakt van vegan zijde bijvoorbeeld – kun je bij hen terecht. Ze helpen je altijd met de glimlach, zijn grappig waardoor je je instant op je gemak voelt én ze rusten niet tot je met een stuk naar buiten gaat waar je écht tevreden mee bent.”

‘Mieke’ kan je vinden in de Burgstraat 87 in Gent. Meer informatie vind je op haar website.

Mieke

Comptoir des Objets

“In onze zoektocht om zo min mogelijk plastic in huis te halen, ontdekte ik Comptoir des Objets. Deze Gentse webwinkel heeft een heel mooi assortiment aan keuken-, badkamer- en andere spullen voor in huis. Alle items worden gemaakt van mooie houtsoorten, (biologische) stoffen, email en steen. Materialen die jaren meegaan en tijdloos zijn. Ze passen in elk interieur, vind ik. Wij kochten er bijvoorbeeld al emaillen mokken, bee’s wrap (een duurzaam alternatief voor vershoudfolie) en een leuk draagnetje voor groenten.”

Meer informatie vind je op de website van Comptoir des Objets.

Logo Comptoir des Objects