Francesca Vanthielen is naast actrice en presentatrice ook één van de 11 oprichters van Klimaatzaak. Ze is dus bewust bezig met een duurzame levensstijl. Graag deelt ze met jullie 3 ecolifestyletips.

Kraantjeswater

“Het is goedkoop, gezond en geen gezeul. Er zijn alleen maar voordelen verbonden aan het gebruik van het water dat uit onze kraan loopt. Ik gebruik kleine flesjes die ik met kraantjeswater vul en vervolgens in de koelkast plaats. Als ik ga sporten – of ik heb een lange rit voor de boeg – neem ik zo’n flesje mee dat nadien opnieuw gevuld wordt en in de koelkast belandt.”

Op de website van gezondheid.be vind je nog extra voordelen van kraantjeswater.

kraanwater

Brompton

“Ze noemen hem ook wel de Porsche onder de plooifietsen en dat zou kunnen kloppen. Eens je goed door hebt hoe hem op te plooien welteverstaan, want daar heb ik op momenten van tijdsnood wel eens mee gesukkeld in het begin. Ik zweer de auto niet af maar voor bepaalde trajecten is het gewoon makkelijker, sneller en comfortabeler om de fiets of de trein te nemen. Of de fiets én de trein. Vanuit mijn woonst in Antwerpen is het 10 minuutjes fietsen naar het station, daar staat de trein altijd klaar aangezien het een vertrekstation is. Zo’n 40 minuten later sta ik in het centrum van Brussel. En ondertussen heb ik mails kunnen beantwoorden, de krant gelezen, wordfeud gespeeld of gewoon wat gedagdroomd (lacht).”

Meer informatie over Brompton en verkooppunten vind je op de website van Brompton.

Brompton Black Editions binnen! _925099524

Mijn eco douchekraan

“Pas als je naar een ontwikkelingsland reist, besef je echt hoe kostbaar water is. Wij douchen zelfs met drinkbaar water, er zal een moment komen waarop we dat echt zot gaan vinden. Water is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet iets dat we in overvloed hebben. Ik heb een bad thuis, maar gebruik het nooit. Wel sta ik vaak onder de douche. Zeker na een lang, koud loopje in de winter, sta ik graag wat langer onder de douche om op te warmen. Mijn eco douchekop sust mijn geweten dan (lacht).”

Je douchekop kan je eenvoudig zelf vervangen door een exemplaar dat veel minder water verbruikt, zonder comfortverlies. Meer informatie vind je in elke doe-het-zelf of gespecialiseerde sanitairzaak.

Foto Hansgrohe

Foto Hansgrohe