In “De Keuze van…” vragen we aan bekende en minder bekende mensen naar hun 3 favoriete eco lifestyle producten, concepten of adresjes die ze graag met jullie willen delen. Jasmijn Verlinden is project manager bij Flanders Fashion Institute en schrijft twee keer per maand voor de weekendbijlage van Het belang van Limburg over mode, design, beauty en food. Duurzaamheid is een van haar stokpaardjes. Vandaag maakt zij tijd voor haar keuze!

The Green Kitchen (David Frenkiel & Luise Vindahl)

“Op mijn dertiende besliste ik om vegetariër te worden. Indertijd was het een struggle om vervangproducten of recepten zonder vlees in de hoofdrol te vinden en lag mijn bord er vaak een beetje triest bij. Sinds een aantal jaar experimenteer ik dagelijks met exotische keukens en bijzondere ingrediënten en intussen tover ik – al zeg ik het zelf 🙂 – lekkere, voedzame én verrassende veggie gerechten op tafel! Inspiratie haal ik uit een groeiende collectie kookboeken met als huidige favoriet The Green Kitchen!”

Het boek “The Green Kitchen” kost € 24,95 en is oa hier verkrijgbaar.

 

 

Stelton waterfilter

“Ik vind het reuzefrustrerend dat de verpakkingen of recipiënten van onze spullen veel langer meegaan dan die spullen zelf. Water drink ik dan ook liefst van de kraan. Thuis smaakt het kraanwater echter naar chloor dus zuiver ik het met een Britafilter in een kan van het iconische Deense merk Stelton. Mooi en eco, de ideale combinatie!

De Stelton Waterfilterkan kost € 29,99 en is oa hier verkrijgbaar.

 

 

Artek leuzes

“Ik werk als project manager bij Flanders Fashion Institute en ben dus vaak met duurzaamheid en mode bezig, geen evidente combinatie. Tijdens het shoppen, denk ik graag aan de leuzes op de verpakkingen van het Finse designmerk Artek: “Buy now, keep forever.”, “Timeless content inside” of “One chair is enough”. Een paar X010 laarzen van A.F.Vandevorst kost me een rib uit m ‘n lijf, maar gaat wel jaren mee.”

Meer informatie over Artek vind je op hun website.