In “De Keuze van…” vragen we aan bekende en minder bekende mensen naar hun 3 favoriete eco lifestyle producten, concepten of adresjes die ze graag met jullie willen delen. Leen Creve is freelance journalist voor onder meer Knack Weekend, Nest Magazine, Kwintessens en Damn. Zij zocht en vond de inspiratie in Antwerpen. Hieronder vind je haar keuze!

 

markt theaterpleinDe groenten en fruitkramen van de Markt aan de Stadsschouwburg

“Wanneer onlangs uitgebreid bericht werd over het nieuwe concept  “de supermarkt zonder verpakking”, dan vind ik dat een goed initiatief, maar ergens vind ik het geen nieuw idee. Want in bulk verkopen gebeurt al  eeuwen overal ter wereld op de markt. Nog steeds zijn er fruit- en groentenkramen waar je zélf je boodschappentas of mand aanreikt en die zo gevuld worden. Nog steeds zijn er boeren en kwekers die zélf achter hun kraam staan. Er worden weinig individuele verpakkingen gebruikt en wie er met een tupperware potje aankomt wordt niet vreemd aangekeken. Bovendien: er zijn vooral seizoensproducten te koop, je kan samengestelde pakketten kopen met daarin de goedkoopste groenten van het moment. Op is op en wie later komt, krijgt meestal nog een betere prijs . Hier is het elke week van pop-up-shop.”

De “exotische markt”, elke zaterdag van 8 – 16u op het Theaterplein, Antwerpen
De “Vogelenmarkt”, elke zondag van 8 – 14u op het Theaterplein, Antwerpen

KringwinkelDe Kringwinkel in de Sint-Jorispoort

“Een tijdloos concept, dat professioneel gerund wordt. Het is tegelijk sociale werkvoorziening, afvalverwerking én verrassingsmuseum. Elke week een ander aanbod en een nieuwe collectie. Maar vind je niets, dan zal het voor een andere keer zijn.”

De Kringwinkel Antwerpen Centrum, Sint-Jorispoort 29, Antwerpen
Open elke maandag t/m zaterdag van 10 – 18u. Meer info vind je op hun website.

hdhdhdhdhd

hehehee

Foto © Maité Thijssen

Foto Maité Thijssen

De Messenwinkel

“Dit kleine winkeltje heb ik pas ontdekt omdat ik voor Nest Magazine een dossier rond messen aan het maken ben. Niet echt mijn expertise, dus kwam ik bij Ingeborg en Robert terecht die me uitgebreid en met eindeloos veel geduld het verschil uitlegden tussen damaststaal, Duits staal, Japans staal. En tussen mammoetivoor en hoorn, tussen rozenhout en ebbenhout. Op dit adres wordt al 150 jaar lang messen, scharen en scheergerei verkocht. U kan er uw messen en scharen laten slijpen. Dankzij dit soort speciaalzaken kunnen we duurzame aankopen blijven doen: een mes dat weliswaar niet goedkoop is, maar dat u de rest van uw leven kunt blijven gebruiken? Een goede investering noem ik dat.”

De Messenwinkel, Mechelseplein 7, Antwerpen
Open van dinsdag t/m zaterdag van 10 – 18u. Meer info vind je op hun website.