Lotte Philipsen is lifestyleredactrice voor Knack Weekend.be en komt vaak in aanraking met duurzame initiatieven of gevestigde waarden in de duurzame lifestylewereld. Alhoewel het voor haar moeilijk kiezen was, vind je hieronder drie van haar favoriete labels die sustainability hoog in het vaandel dragen.

Fairtrade chocolade van Tony’s Chocolonely

“Als we willen dat chocolade blijft bestaan – en dat willen we met hart en ziel – moeten we allemaal samen fairtrade chocolade steunen. Mijn persoonlijke favoriete merk is Tony’s Chocolonely. Maar ik zeg ook geen neen tegen Ethiquable, Oxfam of andere fairtrade chocolade: als het maar eerlijk en lekker is.”

Meer informatie over Tony’s Chocoloney vind je op hun website. Ook wij hebben een hele tijd terug al eens  drie verschillende duurzame chocolademerken getest.

tonys-chocolonely

Modelabel People Tree

“Om duurzame kleren te vinden, schuim ik het internet af. Daar helpt een website zoals rankabrand bij, maar ook blogs zoals EcoLifestyle en sociale media zijn een grote hulp. People Tree is een van mijn favoriete merken omdat ze kleren maken op een eerlijke manier én rekening houden met silhouetten en stoffen die modieus zijn en goed zitten. Een van mijn favoriete jurkjes is van People Tree en ik krijg er vaak complimenten voor. Een goede tip voor eco ondergoed is Saint Basics: super zacht en super basic. Voor sneakers kies ik voor het Franse merk Veja. Ziezo, een volledig duurzame outfit bijeen geshopt.”

Meer informatie over People Tree vind je op hun website. Aan Saint Basics en Veja hebben we op onze website ook al eens stukjes gewijd. 

peopletree

Weleda

“Wat je op je huid smeert is heel erg belangrijk. Zeker als je een moeilijke huid hebt, zoals ik. Ik zweer daarom al jaren bij producten van Weleda. Voor dit beautymerk is duurzaamheid geen trend, maar een logische manier van aanpakken.”

Meer informatie over Weleda en hun producten vind je op hun website.

weleda