Onder het motto ‘chemicals are not for pussies’ richtte Mariah (links op de foto) samen met Wendelien Hebly het merk Yoni op. Over hun missie om gezonde en milieuvriendelijke maandverbanden en tampons te maken schreven we een tijd terug al een blogpost. Nu deelt Mariah graag haar drie favoriete ecolifestyle tips met ons.

Method

“Schoonmaken vind ik echt niks, maar een schoon huis vind ik wel fijn. Met de schoonmaakproducten van Method heb ik mijn manier gevonden om schoonmaken net iets leuker te maken. De designflesjes staan mooi in de keuken, het ruikt lekker en het is ecologisch. Iets wat ik heel belangrijk vind, vooral nu ik een klein kindje heb dat van de vloer eet. Method werd opgericht door twee Amerikanen. Over het ontstaan van hun bedrijf hebben ze een inspirerend boek geschreven (The Method Method: seven obsessions that helped our scrappy start-up turn an industry upside down) en die lijkt heel erg op het ontstaan van Yoni – dat is dus extra leuk!”

Meer informatie en verkooppunten vind je op de website van Method.

Method schoonmaakproducten

Foto: methodhome.be

Dopper

“Wendelien en ik zie je zelden zonder onze waterfles van Dopper. Meer bepaald de grotere metalen versie. Wij drinken heel veel water waardoor zo’n kleine Dopper voor ons te klein is. Behalve als ik op reis ben en minder wil “slepen”. Zonder mijn Dopper en dus met minder water, voel ik me echt een stuk minder fit en scherp gedurende mijn dag.”

Meer informatie over Dopper vind je op hun website. De hervulbare flessen van Dopper zijn oa te koop bij Rewind (Antwerpen), Supergoods (Mechelen, Gent) en Kudzo.

Dopper

Foto: Dopper.com

Moyee Coffee

“Wendelien en ik zijn – naast grote waterfans – ook stiekem verslaafd aan koffie. Wij drinken twee kopjes per dag. Niet heel veel, maar die twee kopjes zijn wel heilig. Eens per jaar houden we een tweeweekse koffiedetox, wat we echt niet zo leuk vinden. Het liefst drinken wij de koffie van Moyee. Zo krijgen wij onze dagelijkse koffie-kick en dragen we bij aan een mooiere wereld. Moyee is namelijk een social enterprise net zoals Yoni. Zij maken “Fair Chain”-koffie, dat is Fair trade 2.0: ze verbouwen en branden de koffie in het land van herkomst (op dit moment in Ethopië). Zo blijft veel meer toegevoegde waarde in het koffieproducerende land.”

Meer informatie vind je op de website van Moyee. Ook wij schreven een tijd geleden al eens over Moyee. Hier kun je de blogpost nog eens lezen.

Moyee Coffee

Foto: Moyee Coffee

LEES MEER: Wil je ‘De Keuze van…’ Pieter Timmers, Eva Mouton of Francesca Vanthielen (nog eens) nalezen? Hier vind je een overzicht van al hun tips