Vorige maand lanceerde Sophie Devolder ‘Happy Kiddo’, een leuke abonnementsdienst voor kinderkledij van 0 tot 3 jaar. Voor een vast maandelijks bedrag kies je een aantal kledingstukken uit een aanbod van kwalitatieve, mooie en duurzame merken. Sophie deelt graag met jullie drie van haar favoriete ecolifestyletips.

HUUS

“Toen we een tijdje geleden ons huis wilden laten schilderen, kwamen we bij HUUS terecht. Onze woning in nogal modern en dat mist al snel ziel. HUUS levert natuurlijke afwerkingsmaterialen, zoals natuurverven, leem en kalkpleister, die een interieur een warme en authentieke uitstraling geven op een hedendaagse manier. Vooral dat laatste levert een aangename combi. Hun showroom ademt de ambiance waar ze naar streven helemaal uit. Het is zeker een bezoekje waard. Niet in het minst om kennis te maken met de verschillende texturen van hun producten. Nog een troef, Christine is kunstschilder en heeft een enorm gevoel voor esthetiek. Ze kwam thuis langs om samen met ons het juiste kleurenpalet te bepalen. Eerlijk waar, een schot in de roos. Al was het wel spannend, want ik zou het zelf nooit gekozen hebben!”

HUUS is gelegen langs de Nieuwevaart 118 in 9000 Gent. Meer info vind je op de website van HUUS.

huus-campagnebeeld-web

Foto: HUUS

Peerby

“Peerby is een website (en app) waarmee je eenvoudig spullen leent van mensen in je buurt. Ik schrik er nog altijd van hoe weinig mensen in mijn omgeving het platform kennen. Nochtans is het iets waar zowat iedereen iets aan kan hebben. Wij wonen stedelijk en compact, dus lopen we liever niet naar de winkel voor een aankoop die we maar af en toe nodig hebben. Een nichtje dat blijft slapen en een extra luchtmatras nodig? Berichtje op Peerby en in no time kan je dat bij iemand uit je buurt gaan ophalen. Verhuisdozen, ladder, babyfoon, leesboeken, inbussleutels, mutimeter, kledingrek, … ons lijstje is intussen best lang. Het is best opvallend hoe graag mensen elkaar op deze manier helpen. Geef je adres eens in op hun website en ontdek hoeveel van je buren al lid zijn. De eerstvolgende keer dat je denkt iets te moeten aankopen, kun je het misschien eens via deze weg proberen.”

Meer info vind je op de website van Peerby.

peerby

De Biotoop

“Opvang voor je kind kun je maar best zo snel mogelijk regelen. De plaatsen zijn beperkt en de wachtlijsten lang. We waren dan ook zeer blij dat we alsnog een plaatsje dicht bij huis vonden en nog meer in de wolken dat onze dochter terecht kon in De Biotoop. De Biotoop is uniek in zijn soort. Het is een coöperatieve waar respect voor mens en milieu centraal staat. En dat merk je in veel: dagverse biomaaltijden uit hun eigen keuken, gebruik van wasbare luiers, natuurlijke verzorgingsproducten, activiteiten volgens de Reggio Emilia filosofie, en een grote (culturele) diversiteit binnen hun team. Naast een kinderdagverblijf en biokeuken – je kunt er zelfs verse biosoep bestellen als particulier of bedrijf – ontwerpen en maken ze bij De Biotoop ook duurzaam kinderspeelgoed en meubilair voor andere kinderdagverblijven. De productie gebeurt in hun atelier in Gent.”

De Biotoop heeft 3 vestigingen in Gent. Meer info vind je op de website van De Biotoop.

biotoop

Op de website van Happy Kiddo vind je meer informatie over het kledingabonnement voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Voorlopig werkt Happy Kiddo enkel in het Gentse, maar Sophie ziet uitbreiding zeker zitten. Benieuwd naar Happy Kiddo? Schrijf je dan in voor één van hun startdagen, zo ervaar je van dichtbij de collecties in hun aanbod.