Met de Urban Nomad maak je van je gewone fiets in een handomdraai een elektrische, en dat zonder kabels of ombouwkit.

Een tijdje geleden schreef ik al over hoe je met het Copenhagen Wheel van je bestaande fiets een elektrisch exemplaar kunt maken. Sinds kort is er ook een Belgische variant beschikbaar. The Opportunity Factory uit Deinze ontwikkelde de Urban Nomad, een fietskar die je eenvoudig en zonder ombouwkit aan elke fiets kan vastmaken. Hierdoor geef je je fiets niet enkel een elektrisch duwtje in de rug, je krijgt er ook extra bagageruimte bij waardoor je tot 30kg kan vervoeren. Ideaal dus om je boodschappen mee te vervoeren.

urbannomad1

urbannomad2

Met de 250 W motor van de Urban Nomad kan je zonder bij te trappen een snelheid halen van 18 km/u. De motor wordt aangedreven door een lithium batterij die goed is voor een bereik van 30 km. Beide zijn netjes ingewerkt in de kar net zoals een geïntegreerd achterlicht. De zelfsturende werking van de motor zorgt er ook voor dat de kar afremt wanneer jij dat ook doet met je fiets.

De Urban Nomad werd niet alleen ontworpen in België, ze wordt ook volledig gemonteerd in een beschutte werkplaats in Kuurne. Niet alleen een geweldig product, maar ook een mooi verhaal dus.

 De Urban Nomad kost 899 euro en is te bestellen via hun website of verkrijgbaar bij deze dealers. Meer informatie en specificaties vind je op hun website.