De lente lacht ons toe en een namiddagje in de zon wordt nog beter met een bril van Dick Moby op je neus. Sinds 2014 probeert het Nederlandse label de zonnebril heel wat ‘groener’ te maken. Nu pakken ze uit met een nieuwigheid: brilmonturen die voor 97% vervaardigd zijn uit gerecycleerd plastic.

‘Het is ons streefdoel om plastic vervuiling zo veel mogelijk te reduceren’, klinkt het in de missie van Dick Moby. Robbert Wefers Bettink en Tim Holland zien het als hun opdracht om op zoek te gaan naar manieren om plastic afval om te zetten naar iets mooi en duurzaam. De eerste collecties bestonden uit zonnebrillen van bioacetaat (kunststof), maar voor hun gloednieuwe collectie gingen ze nog een stapje verder.

Zonnebril van Dick Moby bestaande uit 97% gerecycleerd plastic, 155 euro.

Zonnebril van Dick Moby bestaande uit 97% gerecycleerd plastic, 155 euro.

‘Plastic is een fantastisch materiaal. Als we het zien als de waardevolle grondstof die het is, gaan we er hopelijk ook bewuster mee om’, legt Tim Holland uit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze – met hulp van partners als TerraCycle, Mazzucchelli en de Surfrider Foundation – gingen nadenken over het gebruik van gerecycleerd plastic. Alle zwarte monturen bestaan vanaf nu uit 97% gerecycleerd productieafval.

Dick Moby

Dick Moby

Dick Moby trekt het ook helemaal door naar de verpakking. De brillendoekjes worden vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, de brildoosjes zijn op hun beurt gemaakt van gerecycleerd leder. De nieuwe collectie telt nieuwe modellen én nieuwe kleurtjes. Laat de zomerzon maar komen!

Meer weten én benieuwd naar de collectie? Ontdek het op de website van Dick Moby.