Je eigen lunch meenemen is erg budgetvriendelijk én vaak veel gezonder dan een broodje of een salade (mét sausjes) on-the-go. Wanneer je al dat lekkers bewaart in een stalen boterhamdoos, zoals deze van ECOlunchbox, ben je helemaal op de goede weg.

De enorme afvalberg wordt dankzij de vele supermarktverpakkingen, het zilverpapier rond de boterhammen en de plastic diepvrieszakjes elke dag groter. Dat was ook de bezorgdheid van de Amerikaanse Sandra Ann Harris. Als journaliste zocht ze naar informatie over plastic en wat ze ontdekte, was niet mooi. Haar research wees uit dat plastic een ongezonde mix is van talrijke chemicaliën, niet iets om je boterhammen in te bewaren.

20160324111509_ecolunchboxsolorectanglefood3

Sandra Ann Harris wilde een alternatief zoeken voor de boterhamdoos die niet schadelijk is voor ons én voor de natuur. Ze zocht haar toevlucht in roestvrij staal als basis van haar ECOlunchbox. De handige snack- en boterhamdozen, in heel wat groottes, zijn BPA-, PVC- en loodvrij. Enkele modellen zijn ook lekvrij, ideaal om je eigen slaatje te fabriceren én vlekkeloos te kunnen pendelen. Een must voor de boekentas én onze handtas, als je het ons vraagt.

Meer informatie en een overzicht van de verschillende lunchboxen vind je op de website van ECOLunchbox. De ECOLunchbox is oa te koop bij ROBUUST, the Zero Waste Shop en  vanaf midden juni ook bij AS Adventure.