Kriebelt het bij jou ook om dat stukje tuin om te toveren tot een waar groenten- en kruidenparadijs? Het boek “De moestuin van Mme Zsazsa” zal die zin alleen maar doen toenemen. Dit “groene boekje” staat boordevol tips én heerlijke recepten.

Blogster én schrijfster Kim Leysen, ook wel bekend als Mme Zsazsa, zette een woonwagen op een stukje grond en legde er een moestuin aan. Ze haalde er Dorien Knockaert, culiredactrice bij De Standaard, bij om haar gezonde oogst om te zetten in lekkere gerechtjes. Elke week spraken ze af met fotografe Els Menten om zich te amuseren in hun tuintje. Ze woelden in de aarde, kookten én proefden wat voor heerlijks de natuur te bieden had.

zsa-zsa-coverHeb jij geen groene vingers? No worries, want Kim bezorgt je met haar nieuwe boek een handleiding ecologisch moestuinieren. Ecologie is bovendien geen vreemd onderwerp voor Kim Leysen, want ze schreef mee aan het boek “Groeten uit Transitië” over duurzame ideeën voor het dagelijkse leven. Minstens drie vliegen in één klap dus: ecologisch, gezond én lekker.

In het boek overloopt Kim de belangrijkste groenten- en kruidensoorten die je in een moestuin kunt telen. Elke groente en elk kruid kreeg zijn eigen fiche mee met daarop de moestuintips én de bijhorende kooktips van Dorien.

Om jullie warm te maken voor dit leuke boek, selecteerden we drie recepten waar je het water van in de mond krijgt (klik op de afbeeldingen om het recept op ware grootte te lezen).

   zsa-zsa-schorseneren

zsa-zsa-wortelen

zsa-zsa-risotto

De moestuin van Mme Zsazsa – Kim Leysen & Dorien Knockaert – Manteau – 29.99 euro, te koop bij Bol.com