Jonge ouders weten het maar al te goed: een kinderwagen kost je een rib uit je lijf. Als je dan toch de investering aangaat, waarom niet kiezen voor een volledig ‘groen’ exemplaar?

Greentom komt uit de koker van de Nederlandse industrieel ontwerper Bart Bost. Hij wilde de allereerste echt eerlijke kinderwagen ter wereld op de markt brengen. Bost wilde een duurzaam exemplaar, maar eentje dat ook uiterst praktisch (en compact voor vervoer) is. Eén van die slimmigheidjes in onder meer het ontbreken van een boog tussen de twee achterwielen, waardoor je blauwe plekken kunt vermijden tijdens het wandelen.

Alle materialen zijn duurzaam, de stoffen worden bijvoorbeeld gemaakt van gerecycleerde petflessen of van natuurlijke materialen. Er werd ook nagedacht over het productieproces. De kinderwagens worden over de hele wereld geproduceerd, wat ervoor zorgt dat ze niet de hele wereld moeten rondreizen én dat er telkens een boost is voor de lokale economie.

Even over het kinderwagenmodel van Greentom. De Greentom Upp is er eentje voor ‘op de groei’. Het is een 3-in-1 model, waarbij je van een draagmand voor de baby over een wandelwagen voor nieuwsgierige peuters over een handig model voor kleuters. Hoewel ik in de inleiding aangaf dat kinderwagens doorgaans een grote hap uit het babybudget innemen, moet ik voor Greentom deze uitspraak wat temperen. Voor het veelzijdige Upp-model betaal je 599 euro.

Meer info over Greentom? Ontdek alles op hun website