Naar de sterren kijken vanuit je bed in een kubusvormig huisje op een afgelegen plek. Duurzaam reizen is zoveel meer dan alleen je impact te beperken. Het gaat vooral ook om beleving. Carré d’étoiles speelt daar goed op in.

Bedenkers en oprichters Louis en Nathalie Blanco zijn al sinds 1998 bezig met het realiseren van hun visie op luxueus kamperen en duurzaam toerisme. In 2010 lanceerden ze de eerste Carré d’étoiles. Dit zijn verplaatsbare minihuisjes gemaakt van gerecycleerd hout met een groot transparante koepel boven het bed. Doordat de huisjes duurzaam ontworpen en verplaatsbaar zijn, kunnen ze zowat op elke plek neergezet worden zonder noemenswaardige impact op de omgeving. Daardoor vind je de Carré d’étoiles ook op de mooiste plaatsen. Ondertussen al op 14 verschillende locaties in Frankrijk.

Ondanks de beperkte grootte is elk huisje voorzien van het nodige comfort (douche, mini-keuken, koffiemachine, extra slaapzetel, koelkast met rosé wijn (jawel), aansluiting voor iPod, flatscreen TV). Het meest spectaculaire aanwezige attribuut is echter de nachtelijke observatie kit. Elke cabine is namelijk ook uitgerust met een telescoop en sterrenkaart. Alles dus om de amateur-astronoom in jezelf naar boven te halen en voor een onvergetelijke nacht onder de sterren.

Carré d'étoiles

Carré d'étoiles

Carré d'étoiles
Een overnachting voor 2 personen in een Carré d’étoiles kost afhankelijk van tijdstip en locatie tussen de 85 en 100 euro en is te reserveren via de website van Carré d’étoiles.