Mijn badkamerkastje puilt uit van de crèmes, scrubs, lotions en poedertjes, maar slechts enkele worden dagelijks gebruikt. Mijn lijf is me lief, dus besloot ik om mijn belangrijkste beautyproducten te vervangen door enkele van hun ecofriendly varianten.

Mijn dagelijkse routine bestaat uit het smeren van een dag- en nachtcrème, een laagje fond de teint en het reinigen met micellair water. Afhankelijk van het moment, als ik bijvoorbeeld even de tijd heb voor wat meer verwennerijen (iets wat nu quasi onbestaande is met een pasgeboren baby), gebruik ik ook gezichtsmaskertjes en scrubs. Om mijn beautyproducten een groenere make-over te geven dook in in het aanbod van de webshop Sebio.

dagcreme-met-3-soorten-melk
Dagcrème

Voor de dagcrème koos ik de ezelinnenmelkvariant van Laboratoire des Sources. Deze erg lichte crème is makkelijk aan te brengen (dankzij het handige pompje) en smeert goed uit. Vooral als dagcrème is dit product erg aan te raden, omdat je niet het gevoel hebt dat er een soort van film over je gelaat ligt. De geur is bovendien aangenaam fris. 96% van de ingrediënten in de crème zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

Dagcrème met 3 soorten melk van Laboratoire des Sources kost 18,90 euro en is oa hier verkrijgbaar.

 

hydraterende-creme-jojoba-aloe-veraNachtcrème

De nachtcrème komt uit het gamma van het Duitse beautylabel Lavera. Deze hydraterende, dikker aanvoelende crème heeft biologische jojoba-olie en aloë vera als hoofdbestanddelen. Hoewel ik van mijn dagcrème verwacht om erg licht aan te voelen, wil ik van mijn nachtcrème net het tegenovergestelde. Dit vochtinbrengende product voelt echt als een weldaad. Grappig detail, de crème ruikt naar snoepjes (de Maria-snoepjes van Sinterklaas om precies te zijn).

Hydraterende nachtcrème van Lavera kost 11,90 euro en is oa hier verkrijgbaar.

 

hydraterende-vloeibare-foundation-1-lichtFond de teint

Van nature ben ik nogal bleekjes en een gezond laagje kleur is dus meer dan welkom. Doorgaans gebruik ik een mousse die ik met een borsteltje op mijn gezicht aanbreng. Ik verwacht van een fond de teint dat die er natuurlijk uitziet, me behoedt van een geplamuurd uitzicht en toch voldoende dekkend is. Ik testte de vloeibare foundation van Alva. Van zodra ik de tube opende, wist ik dat deze crème niet mijn beste vriend zou worden. De geur was voor mij nogal indringend en in tegenstelling tot de snoepjesgeur van de nachtcrème niet aangenaam. De dekking van de fond de teint is aanvaardbaar, maar ik verkies toch een foundation in mousse-vorm.

Foundation van Alva kost 16,95 euro en is oa hier verkrijgbaar.

 

biologisch-micellair-waterMicellair reinigingswater

Reinigingsmelk en -mousses hebben het in de voorbije jaren moeten afleggen tegenover micellair water. Ik vind micellair water veel aangenamer in gebruik omdat je naderhand je gezicht niet meer hoeft te reinigen met water. Bovendien voelt je huid achteraf erg zacht aan, iets anders dan het trekkerige gevoel dat je bij sommige reinigingsproducten als resultaat krijgt. Mijn oog viel op Lift’Argan van Léa Nature als alternatief in het gamma van Sebio. Het micellair water doet wat moet, het reinigt mijn huid en naderhand voelt die niet droog aan. Lift’Argan is net olieachtig genoeg, zonder te vettig te zijn. Ook het geurtje van het product is erg aangenaam.

Biologisch micellair reinigingswater van Lift’Argan kost 14,90 euro en is oa hier verkrijgbaar.

 

Ik kan dus concluderen dat ik er enkele nieuwe toppertjes bij heb in mijn kast en dat de “usual suspects” dus serieus wat concurrentie hebben. Behalve de fond de teint (die echt niets voor mij was), bevielen de drie andere producten me heel erg. Wie haar beautykast een “groene” update wil geven, moet dus gewoon even zoeken en testen om de items te vinden die je bevallen (qua textuur, geur en effect).