Op dinsdag liep ik de mensen achter de ambachtelijke koekjesfabriek “Generous” tegen het lijf. Met glutenvrije, biologische koekjes die luisteren naar grappige namen als “Céline Citron” en “Charlotte Chocolat” willen ze ieders hart veroveren.

“Glutenvrije producten zijn voor ons geen beperking, maar net een bron van inspiratie in onze zoektocht naar originele recepten”, klinkt het bij de Brusselse koekjesfabriek Generous. En dat kunnen we alleen maar toejuichen in een tijd waar heel veel mensen problemen hebben met de reguliere bloemsoorten. De koekjesfeeën van Generous vertaalden hun passie voor smaak in lekkernijen die zowel allergische personen als anderen zullen kunnen bekoren.

Wolfgang Whisky

De limited edition ”Wolfgang Whisky” koekjes

Daarbovenop zijn de koekjes niet alleen glutenvrij, maar elk ingrediënt is afkomstig uit de biologische landbouw. Een extra plusje dus! En het concept is nog leuker omdat de koekjes verpakt zijn in schattige zakjes én bijhorende namen kregen. De zandkoekjes met citroen luisteren naar de naam “Céline Citron”, terwijl de speculooskoekjes met boekweitmeel de naam “Nicole Noisette” kregen.

Ik proefde de limited edition ”Wolfgang Whisky” chocoladekoekjes met rozijntjes en Belgische whisky. Deze koekjes werden geproduceerd speciaal ter gelegenheid van de lancering van de modecollectie van onze bekendste Brusselaar Stromae. Zijn kleine label “Mosaert” inspireerde de mensen achter Generous tot het maken van de Wolfgang Mozart-koekjes. Leuk idee én erg lekker bevonden!

Alle verkooppunten vind je op hun website / Een pakje van 125 gr kost 5 euro