De lente is in het land. Wij zijn helemaal klaar om er tijdens de weekends op uit te trekken samen met ons klein geweld. Aangezien ik op dit moment geen halve voorraad van flesjes, reserve-outfits en rammelaars meer moet meesleuren in mijn handtas (twee pampers en wat doekjes in een tasje onderaan de buggy volstaan), vond ik het hoog tijd voor een compact exemplaar.

Iets meer dan twee jaar geleden liet ik mijn oog vallen op een tas van O My Bag, een tof Nederlands merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Ik koos toen voor een zwarte Sleazy Jane, nog steeds mijn favoriet in mijn garderobe. Deze handtas is echter wel wat aan de grote kant, zeker als je moet jongleren met een buggy en een peuter die diezelfde buggy liever achterwege laat. Daarom wilde ik graag een klein tasje dat al het noodzakelijke kan herbergen en me niet beperkt in mijn bewegingsvrijheid.

Minimalistische handtas voor alle gelegenheden

Een tijdje geleden had ik de Ally Bag van O My Bag al in het vizier en toen kriebelde het al om hem te kopen, maar ik vond de stap naar zo’n klein tasje nogal groot. Alsof het een gigantische beslissing in mijn leven betrof. Stel je voor, haha. Het betekende vooral dat ik eens grote schoonmaak moest houden in mijn handtas.

De handtas, die ik vond bij Duifhuizen tassen en koffers, voldoet aan heel wat voorwaarden van mijn checklist. Compact? Check! Net groot genoeg voor al het noodzakelijke kwaad (lees: portefeuille, telefoon, sleutels, zonnebril en zakdoekjes)? Check! Makkelijk te combineren met mijn garderobe? Check! De camel uitvoering leent zich bovendien ook perfect als accessoire voor een feestelijke outfit.

Een minimalistische tas vergt dus ook een minimalistische inhoud. Ik moest even van mijn hart een steen maken en enkel het belangrijkste selecteren. De vele kaartjes, papiertjes en prulletjes moesten dus wijken. Maar ik ben blij met deze “propere lei”. Als ik dan toch één negatief puntje moet opnoemen over de Ally Bag, dan is het de sluiting. Het bandje schuift onder de beugel en klikt niet vast. Als je gehaast bent, kan het dus zijn dat je met een open handtas rondloopt. Wat niet altijd ideaal is.

O My Bag!

Het Amsterdamse label maakt niet zomaar heel veel leuke handtassen, boekentassen en clutches. Midden 2010 trok Paulien Wesselink vol creatieve ideeën naar India om er lederfabrikanten te bezoeken. Ze wilde dolgraag een eigen modebedrijf op poten zetten dat niet alleen winstgevend zou zijn, maar tegelijk ook fair en duurzaam.

Het leer krijgt op een schonere, veiligere manier zijn kleur en heeft zo een veel kleinere impact op het milieu. De lokale werknemers ontvangen er een eerlijk loon, goede arbeidsvoorwaarden en verkeren in de mogelijkheid om te studeren en zich bij te scholen. Bovendien krijgen vrouwen en minderheden gelijke kansen in het bedrijf. Iets wat voor velen misschien vanzelfsprekend lijkt, maar dat allesbehalve is.

O My Bag wil graag de wereld veranderen, een handtas per keer. En ik draag daar met plezier mijn steentje aan bij!

Ben jij op zoek naar een clutch, een compacte handtas of eentje waar je je hele leven in kwijt kan? Een blik op het aanbod van O My Bag bij Duifhuizen tassen en koffers helpt je beslist vooruit.