Bijen hebben het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad, terwijl ze zo belangrijk zijn voor onze biodiversiteit. Het Deense HELT honey wil de bij terug het respect geven dat ze verdient door ons met unieke smaakcombinaties de heilzame werking van honing te laten (her)ontdekken.

HELT honey wordt in 2012 opgericht door de Engelse Anthony Lee die zijn liefde naar Denemarken volgt. Omdat hij geen Deens spreekt, duurt het lang vooraleer hij een job vindt. Dat geeft Anthony de ruimte om lange wandelingen in de natuur te maken. Tijdens een van die wandelingen beslist hij om bijen, waarvan hij had gelezen dat ze het moeilijk hebben, een handje te gaan helpen. In eerste instantie nog kleinschalig bij hem thuis en later in zijn functie bij een groot Scandinavisch bijenbedrijf waar hij zich ontfermt over honderden bijenkolonies. Na zijn uren verdiept hij zich in de heilzame effecten van honing en experimenteert Anthony in de keuken door rauwe honing te mengen met verschillende pure ingrediënten zoals bijvoorbeeld cacao, gember, chilipeper, … . Bleek dat veel ingrediënten geweldig goed samengaan met honing. Niet veel later werd HELT honey geboren.

helt

De unieke smaakcombinaties van HELT honey zorgen ervoor dat honing als gezonder alternatief kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld choco (de variant met cacao) of voor het marineren van vlees (de variant met chilipeper). Ook de verpakking met opvallend design is ontworpen met oog voor detail en zorgt voor een aantrekkelijk zicht op de eettafel. Alles is dus aanwezig om van de bij terug een erkende helt te maken.

HELT honey is op een aantal plekken in België verkrijgbaar. Via deze link vind je een overzicht van de verschillende verkooppunten.