Je bent wat je smeert, dat weten we ondertussen al. Maar het blijft steeds een zoektocht om het perfecte product voor je huid te vinden. Dat probleem was ook Isabelle Ulenaers niet vreemd. Ze nam het heft én de producten in eigen handen en creëerde met Self een 100% natuurlijke verzorgingslijn.

Mocht het opzet van de volledig natuurlijke beautyproducten me niet over de streep trekken, dan slaagt de verpakking daar alvast met glans in. ‘Self’ wil verzorging aanbieden voor elke huid en vervalt niet in de clichébeloftes. De producten worden allemaal in Nederland geproduceerd en de – mooie!- verpakkingen zijn volledig recycleerbaar.

Wat in de crèmes en lotions zit, is natuurlijk minstens zo belangrijk. Voor hun producten gebruiken ze voedende kokosolie, macadamianoten die rijk zijn aan vitamines, rimpelproof arganolie, zuiverende mandarijn en intens hydraterende shea butter. Alle producten zijn vrij van parabenen, artificiële kleurstoffen en parfums en andere chemische ingrediënten.

In het gamma zitten onder meer een dag- en nachtcrème, een gezichtsscrub en een reinigende gezichtsmelk. Een verfrissende wasgel, een verkwikkende scrub voor je lijf en een deugddoende body butter vind je ook terug. Leuk extraatje: Self biedt ook wasbare wattenschijfjes aan.

Ik kijk er alvast naar uit om de producten ‘aan den lijve’ te ondervinden.

Meer info? Ontdek de nieuwigheden op de website van Self.