Ik ben een nagellakverslaafde. Er gaat geen dag voorbij of er prijkt een ander kleurtje op mijn nagels. De indringende geur van de lakjes doet al vermoeden dat de inhoud niet altijd koosjer is en dat heeft ook zijn gevolgen voor de staat van mijn nagels. Af en toe een nagellakvrije dag (ik voel me naakt!) bracht geen soelaas, daarom testte ik de nagellak op waterbasis van Scotch Naturals.

Via de Nederlandse webshop Green Jump vond ik het Amerikaanse beautylabel Scotch Naturals. Een merk dat niet alleen 3-free of 5-free is (onder meer zonder weekmaker DBP, het verdunningsmiddel tolueen en het schadelijke formaldehyde als verharder van de lakjes), maar nog andere chemische stoffen heeft gebannen. Heel goed allemaal en wat zelfs nog beter is, Scotch Naturals heeft gewoon alle trendkleuren in het assortiment. Ik ging voor zalmroos, een lekker fel lentekleur.

nagellak en infokaartjeHet lakje werd geleverd met een informatiekaartje, waarop de bestanddelen én enkele gebruikstips staan. Aangezien ik geen basic of top coat had gekocht van hetzelfde merk (ze bestaan wel!), heb ik ervoor gekozen om die ook niet van een andere label te gebruiken. Ik heb mijn nagels nagellakvrij gemaakt, mooi gewassen en laten drogen. Helemaal klaar voor de test dus.

Het eerste wat meteen opvalt als je het flesje opent, is de geur. Eigenlijk het gebrek eraan (het lijkt een beetje op de geur van waterverf), wat een erg goede zaak is. Op zijn minst voor mijn lief, die de lakjeswalmen moet doorstaan. Het borsteltje is eerder fijn, maar de nagellak smeert erg makkelijk uit. Eén laagje lijkt voldoende, maar ik opteer toch voor een tweede. De nagellak droogt mooi uit en heeft een licht glanzend resultaat.

nagellak

Het verdict na twee dagen is overwegend positief. Ik ben rechtshandig en bijgevolg zien de nagels aan mijn rechterhand het meeste af bij het dichtritsen van een jas of het openprutsen van mijn sleutelhanger (het gevloek krijg je er gratis bij). Drie van de vijf nagels zagen er gehavend uit. De nagellak aan mijn linkerhand was daarentegen wel nog volledig intact, jochei! Eerlijkheidshalve moet ik wel benadrukken dat het zonder top coat was, dus met dat extra laagje was het resultaat nog beter geweest.

Ik ben dus tevreden met deze nagellak op waterbasis, want het is een degelijk én gezond alternatief voor de chemische lakjes. Ze hebben er alvast een fan bij. Moi!

Een flesje Scotch Naturals nagellak kost 15,95 euro bij Green Jump.