Ik kan het aantal zakken met te klein geworden babykleren die ik naar onze berging heb gebracht ondertussen niet meer tellen. Een berg kledij met stukken die soms maar een paar keer werden gedragen. Wij houden ze nog even bij, maar voor mensen die er toch graag van af willen, biedt JBC sinds kort een gratis dienst aan waarbij ze je helpen deze kleren een tweede leven te geven.

Dat kinderen uit hun kleren groeien terwijl je er op staat te kijken, als ouder klinkt dit niet vreemd in de oren. De hoeveelheden te klein geworden kleren stapelen zich dus snel op in een huishouden. Zonde om ze weg te gooien, aangezien de kleren zich vaak nog in erg goede staat bevinden. Meestal hou je deze kleren dan nog even bij als je denkt aan gezinsuitbreiding of geef je ze weg aan vrienden of familie. Tenzij je ze daar ook niet meer kwijt raakt. Verkopen op een tweedehandswebsite is dan een interessante optie, al kan daar best veel werk in gaan kruipen als je een hele voorraad hebt. Kledingketen JBC speelt daar nu op in.

jbc-vintykids

Voortaan kan je in alle JBC winkels terecht om je te klein geworden kinderkledij in te leveren. Voorwaarde is dat het gaat om merkkledij in maat 80 t/m 176 en de stukken uiteraard in goede staat verkeren. De geselecteerde kleren worden vervolgens gefotografeerd en te koop aangeboden op de website van VintyKids, de Nederlandse partner van JBC in dit project. Van de kleren die verkocht worden, ontvang je dan 40% van de verkoopprijs (na aftrek van 21% BTW). De kleren die niet verkocht worden kun je terugkrijgen of schenken aan een goed doel.

Op de website van JBC lees je hoe je het precies moet aanpakken.