Woon je in een appartement met een klein terras of wil je meer groen binnen maar heb je daar te weinig plaats voor? Met “Karoo”, de modulaire groene muur van D&M Depot, creëer je zowel binnen als buiten eenvoudig een groene leefomgeving.

“Karoo” is een innovatie van ontwerper Jiri Vermeulen samen met het Belgische D&M Depot en wil een antwoord bieden op de groeiende behoefte aan groen in dichtbevolkte gebieden. De vierkante plug and play basismodule van 40×40 cm biedt plaats aan telkens 9 plantjes. Je kan kiezen tussen donkergrijze of witte basismodules. Door verschillende modules met elkaar te combineren creëer je zelf je eigen horizontale of verticale groene muur. Zowel binnen als buiten.

KarooDe module zelf is gemaakt van gerecycleerd HDPE kunststof en wordt geproduceerd in een spuitgietbedrijf in West-Vlaanderen. Verder bevat de verpakking ook nog potgrond die speciaal ontwikkeld werd voor verticale toepassingen. Deze potgrond houdt het vocht langer vast en bevat uitsluitend organische meststoffen. Het enige dat je dus moet doen is de module beplanten en ophangen.

Omdat niet elke plant even geschikt is om verticaal te hangen is er ook een suggestielijst met planten die je kan gebruiken. Het zijn vooral rotsplanten, varens en sedum die werden geselecteerd op basis van sterkte, uitzicht en diversiteit. Ook sommige kruiden zoals oregano, munt, thijm en rozemarijn kunnen hun draai vinden zeg maar.

De plantjes water geven kan ook heel eenvoudig manueel, of automatisch door er een druppelaar op aan te sluiten. De interne structuur van de Karoo zorgt ervoor dat het water zich gelijkmatig tussen de wortels verspreidt. Het overtollige water wordt onderaan in een reservoir opgeslagen.

Kortom, Karoo is een heel erg compleet, goed ontworpen, ecologisch- én Belgisch product dat dan ook al terecht een paar designprijzen gewonnen heeft.

planting

De “Karoo indoor & outdoor green wall” van D&M Depot is oa hier te koop voor 65 euro