Zo natuurlijk en zo bio mogelijk, dat is wat de mensen achter het Belgische beautylabel JYB willen bereiken. Ik testte hun allernieuwste product: het exfoliërende gezichtsmasker “Like A Virgin” met Bulgaarse roos.

De hoofdingrediënten uit de verschillende beautyproducten zoals dagcrème en bodylotion worden gehaald uit de biologische landbouw. Niet alles wat op het ingrediëntenlijstje staat is volledig biologisch, maar JYB is alvast op de goeie weg. Ook wat de verpakking betreft, wordt geprobeerd om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Zo worden de crèmes bijvoorbeeld zonder kartonnen of plastic buitenverpakking verkocht.

Het cosmeticalabel, dat vorig jaar na vier jaar onderzoek officieel gelanceerd werd, kende ik al even. Voor deze “getest” nam ik het “Like A Virgin” exfoliërende gezichtsmasker onder de loep. Het product bestaat uit rijstpoeder, om in de diepte te reinigen, en verfrissende én verzachtende Bulgaarse roos. Dat laatste ingrediënt is afkomstig uit de biologische landbouw.

foto(1)Eerst moet je een dun laagje aanbrengen op je gezicht, vermijd hierbij de contouren van je ogen. Ik moest een beetje zoeken hoeveel ik van de eerder dikke crème op mijn gezicht moest smeren. Na mijn eerste “bravere” poging besloot ik daarna wat kwistiger te zijn. 10 minuten, meer is er vervolgens niet nodig voor het gezichtsmaskertje om op te stijven.

Tot slot moet je zachtjes het maskertje weggommen, een grappige sensatie, en daarna je gezicht afspoelen met water. En inderdaad, mijn gezicht voelt opgefrist en zacht aan. Hoewel op het flesje staat aangeduid dat je de crème elke dag mag aanbrengen, zou ik dit niet meteen doen. Vooral omdat je er even je tijd voor moet nemen. Maar het heeft alvast wel een plekje in mijn, ondertussen al overvolle, badkamerkast gekregen.

“Like A Virgin” gezichtsmasker JYB: 22,50 euro / Meer info over verkooppunten via www.jybcosmetics.com