Kleding wordt nog steeds te snel weggegooid. Vanuit die gedachte groeide het idee van twee Amsterdamse moeders om van oude overhemden, basic en tijdloze kinderkledij te maken die het ganse jaar door gedragen kan worden.

Minder dan een kwart van alle kleding die weggegooid wordt, wordt opnieuw gebruikt. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat we oude kleding dikwijls bij het restafval gooien, terwijl een groot deel ervan nog van goede kwaliteit is. Zonde! Daar wil Little Boomerang graag iets aan doen. Ze geven overhemden – die niet meer gedragen worden – een tweede leven als origineel en tijdloos kledingstuk voor kinderen.circulaire kledijLittle Boomerang werkt met een eigen voorraad aan oude overhemden, maar je kan als ouder ook zelf een overhemd opsturen. Op de website kies je dan het type en model kledingstuk van je keuze. Bovendien krijg je 20% korting als je zelf je overhemd aanlevert.

De kleding wordt op verzoek en op maat gemaakt waardoor ze ook het risico op onverkoopbare voorraden en het bijbehorende afval, minimaliseren. Bovendien gebeurt de productie in Amsterdam door mensen die niet aan het werk kunnen op de reguliere arbeidsmarkt.

Bij Little Boomerang vind je kleding voor zowel jongens als meisjes tot 8 jaar. Het aanbod is divers en gaat van jurkjes en hemdjes met een schattige ‘col Claudine’ tot originele slaapoutfits.

Het idee achter Little Boomerang doet ons ook denken aan Van Hulley, het bedrijf dat oude overhemden omtovert tot boxershorts. Daar schreven we een hele tijd terug al een stukje over dat je hier nog eens kunt nalezen.

Meer informatie over Little Boomerang vind je op hun website.