Wil je voor een klein prijsje naar Parijs of Berlijn of zit je vaak zelf op de baan en wil je de kosten delen? BlaBlaCar brengt mensen met een vrije plaats in contact met mensen op zoek naar een rit. Een goedkoop alternatief en misschien hou je er zelfs nog leuke contacten aan over.

Er bestaan talloze websites waar bestuurders en mensen die willen meerijden met elkaar in contact worden gebracht, maar het van origine Franse BlaBlaCar springt er uit wat betreft aanbod en gemak. Ondertussen heeft BlaBlaCar reeds meer dan 25 miljoen leden en is het actief in 22 landen. Bovendien is het een platform uitsluitend voor particulieren. Het aanbod omvat de meeste populaire Europese steden. Maandelijks vervoert BlaBlaCar meer dan 2 miljoen passagiers. Goed voor een CO2 besparing van een miljoen ton CO2 sinds de start van BlaBlaCar!

BlaBlaCar wil naast transportnetwerk, vooral ook een veilige en betrouwbare ontmoetingsplaats zijn. Nadat je een profiel hebt opgemaakt en je emailadres en telefoonnummer geverifieerd zijn kan je een rit aanbieden of intekenen op een rit. Door je profiel verder te vervolledigen en positieve beoordelingen te krijgen stijgt je “gebruikersniveau”. Kandidaat passagiers moeten ook steeds goedgekeurd worden door de chauffeur. Er is zelfs een “Ladies Only” optie waarbij leden ervoor kiezen enkel met vrouwelijke bestuurders en passagiers samen te rijden.

De prijs van de ritten ligt laag doordat het niet de bedoeling is om winst te maken maar enkel om de kosten te dekken. Zo zal BlaBlaCar zelf een prijsvoorstel maken als je een rit ingeeft, afhankelijk van de afstand en de actuele benzineprijs. Gebruikers kunnen dan zelf hun prijs aanpassen binnen de aanbevolen prijsklasse. Zo reis je bijvoorbeeld voor ongeveer 10 euro naar Amsterdam, 25 euro naar Londen of Parijs of voor 40 euro naar Berlijn.

Sinds eind maart heeft BlaBlaCar ook een eigen Belgisch platform (zowel Nederlands- als Franstalig).  Een extra voordeel hiervan, is dat Belgen ongeacht hun bestemming, nu kosteloos gebruik kunnen maken van een aanvullende verzekering die speciaal voor samenrijden is ontworpen door AXA. Via de app van BlaBlaCar kan je snel en eenvoudig een rit zoeken of aanbieden. Ideaal om deze zomer eens op een andere manier op je vakantiebestemming te geraken.

BlogBanner_Launch_BE_600x300