Om je kleren te wassen heb je een wasmachine nodig, maar die hoef je niet noodzakelijk te bezitten. Als het aan het Nederlandse Bundles ligt, wordt betalen per wasbeurt het nieuwe normaal.

‘Vroeger gingen wasmachine’s tenminste nog 30 jaar mee!’ is een uitspraak die je af en toe nog wel eens hoort, vooral uit de mond van een iets oudere generatie. En ergens hebben ze wel gelijk. Het is al lang geen geheim meer dat sommige fabrikanten hun producten zo maken dat ze te snel verouderen. De reparatiekosten van zo’n toestel zijn dan ook vaak nog eens zo hoog dat de aankoop van een nieuw toestel bijna altijd ‘voordeliger’ is. En ergens is dat normaal omdat een fabrikant van wasmachines uiteindelijk zoveel mogelijk wasmachines wil verkopen natuurlijk. Maar met deze manier van lineair denken worden we echter niet alleen als consument bedot, maar wordt er ook een grote druk op het milieu gelegd. Gelukkig is er een manier waarop de belangen van de verschillende partijen wel kunnen samenvallen. Enter Bundles.

Bundles stelt haar leden een spiksplinternieuwe MIELE wasmachine ter beschikking. Die koop je dus niet, maar gebruik je. Via een stukje technologie wordt de wasmachine aan het internet verbonden waardoor de wasmachine bijhoudt hoeveel keer je wast, maar ook hoe vol de wasmachine is, hoeveel wasmiddel je gebruikt en op welke momenten je de wasmachine gebruikt. Op die manier krijg je niet enkel een maandelijkse afrekening voor het aantal wasbeurten, je krijg ook nog eens feedback over hoe je je wasgedrag kan optimaliseren en daarmee ook kosten kunt besparen. Die informatie kan je opvolgen met hun Was-App.

Eventuele herstellingen of onderhoud zijn bovendien inbegrepen in de prijs per wasbeurt. Zo hebben Bundles en MIELE er altijd belang bij dat ze je een degelijke wasmachine ter beschikking stellen die zo lang mogelijk meegaat en upgradebaar is. Als gebruiker heb je dan weer volledige controle over de uitgaven. Naast wasmachines gaat Bundles binnenkort ook MIELE vaatwassers aanbieden in een pay-per-use abonnement.

Op dit moment is Bundles jammer genoeg enkel nog maar beschikbaar in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat er in België andere slimme aansluitingen nodig zijn, die nog ontwikkeld moeten worden. We kunnen dus alleen maar hopen dat de bekendheid en vraag naar Bundles in België snel toeneemt, waardoor ze de stap zullen zetten.

Meer informatie vind je op de website van Bundles.