Een paar jaar geleden vond ik dat het eens hoog tijd werd om de laatste restanten van mijn studenten- en jonge werkmensmeubliair te vervangen door iets meer passends. Het argument “ja, maar ik ga nu niet investeren in meubels als ik toch van plan ben te verhuizen” werd moeilijker te verdedigen toen ik ondertussen niet één, maar al vier jaar in mijn appartement woonde. Tijd dus voor een upgrade, en liefst een beetje origineel en eco.

Onze sloophoutenkast in de woonkamer.

Onze sloophoutenkast in de woonkamer.

Bij Rewind op het Antwerpse Zuid viel mijn oog op een sloophouten kast. Het hergebruikte hout van deze sloophouten meubels is afkomstig uit oude scholen, huizen en historische gebouwen. Kortom, hout met een verhaal dus. De kasten bestaan uit dunne latjes sloophout die opgeschuurd zijn aan de binnenkant en afgewerkt met een transparante laklaag aan de buitenkant. Door het gebruik van resthout is ook elk sloophouten meubel uniek. Ben je fan van bepaalde kleuren en of accenten, of net niet, dan kan je in de stockcatalogus zeker dat exemplaar vinden dat het best bij jouw interieur past. De sloophouten meubels zijn er in vele varianten gaande van diverse kasten, salontafels, TV-meubels tot zelfs bedden. Mijn keuze ging uiteindelijk naar een sloophouten dressoir kast met 2 deuren.

wijnrekDaarnaast kocht ik bij Rewind ook nog een kastje dat de functies van wijnrek en magazinehouder combineert. Topcombinatie. Dit kastje is dan weer gemaakt van krathout van een Amerikaans glasbedrijf dat glas transporteert naar Europa en bevat nog de originele bedrukking.

 

Sloophouten dressoir kast met 2 deuren is te koop bij Rewind en kost 590 euro.
Wijnrek magazinehouder is te koop bij Rewind en kost 185 euro.