Need I say more? Ik dacht het niet! Het Nederlandse accessoirelabel “O My Bag” had meteen mijn aandacht met hun vintage tassen van ecologisch leder die gemaakt worden in samenwerking met een fair trade-project in het Indische Kolkata.

De Nederlanse Paulien Wesselink was in 2011 op zoek naar een toffe “classic school bag”, maar ze kwam van een kale reis terug. Ze besloot daarom om zelf leuke tassen te ontwerpen met een vintage feel. Geen extravagante trenditems, maar casual en tijdloos fashionable. Alle bags zijn gemaakt van ecologisch leder van de lokale Indische koeien.

Woody Backpacker - 129 euro

Woody Backpacker – 129 euro

In Kolkata werkt Paulien samen met lokale vrouwen die voor haar de tassen fabriceren. Eerlijke lonen én onderwijs voor de dames in kwestie, zoals het hoort dus! Elk seizoen komen er enkele nieuwe tassen of kleine accessoires (denk beautytasjes, portefeuilles of iPhone-hoesjes) bij in het gamma, allemaal beschikbaar via de webshop van het label. Mijn favoriet in het gezelschap is de “Andie’s getaway” weekendtas. De herenversie met kakigroen canvas en lederen afwerking vind ik persoonlijk de mooiste. Ik plan alvast mijn volgende citytripje!

Andie's getaway - 220 euro

Andie’s getaway – 220 euro

Meer informatie vind je op de website van O My Bag!