Bedrijven als Spotify, Netflix, MUD Jeans of Bolides zorgen ervoor dat voor meer en meer mensen gebruik het nieuwe bezit wordt. Aan dit lijstje kunnen we nu ook Pelican House toevoegen.

Elk jaar worden er 15 miljoen (!) koptelefoons weggegooid. De belangrijkste reden waarom ze bij het afval belanden, is omdat de kabel kapot is. Zonde! Het Nederlandse Pelican House springt op de toegenomen vraag naar (vaak dure) over-ear koptelefoons met een modulair gebouwde koptelefoon. Hun model is zo ontworpen dat je heel eenvoudig de slijtgevoelige onderdelen zoals het snoer, de klankkast en de zachte paddings rond de oren kan vervangen indien nodig. Deze reparatie doet Pelican House bovendien binnen de 4 dagen en is inbegrepen in de aankoopprijs van je koptelefoon. Nu ja, aankoopprijs. Bij Pelican House spreken we eerder van een gebruiksprijs.

PelicanHouse_003LR

Zoals eerder gezegd zijn over-ear koptelefoons over het algemeen best duur met prijzen die makkelijk boven de 200 euro gaan. Bovendien heb je vaak geen zekerheid over de kwaliteit ervan, waardoor het risico op een miskoop reëel is. Met de koptelefoon van Pelican House ben je zeker van een premium geluidskwaliteit en betaal je 5 euro per maand. In deze gebruiksprijs zit ook een jaarlijkse update en de gratis reparatieservice. Je moet de koptelefoon wel minmum 1 jaar huren. Daarna is hij maandelijks opzegbaar.

‘Pelican House’ komt trouwens van de naam van de suite waar mensen eind 19e eeuw in Londen samen via een ‘Electrophone’ konden inbellen en zo naar live opera- en muziekuitvoeringen konden luisteren. Deze electrophone was te huur voor 5 pond per jaar.

Meer informatie over Pelican House vind je op hun website.