Een tijdje geleden mocht ik een dagje rondhossen in Rotterdam. De stad was een ware ontdekking: hippe winkeltjes, coole projecten én lekker eten. Wij schoven aan bij Picknick, de biologische ontbijt- en lunchzaak van Femke Snijders.

De bar heeft een terras vol picknicktafels, dat al meteen gezelligheid uitstraalt. Ook oprichtster Femke Snijders is één en al enthousiasme als ze over haar project praat. Ze vertelt honderduit  over hoe het allemaal begon met wat gezever tussen studenten. Picknick opende de deuren in 2009 toen ze samen met Dennis Ebeli het gezever omzette in echte daden. Een plek met goeie koffie en kwaliteitsproducten zonder pretentieus te zijn, dat wilde ze bereiken.

picknick2

En daar is ze zeker in geslaagd. Wij kregen een plank met allerlei lekkers voorgeschoteld, vergezeld van overheerlijk brood. Ik ben daarna ook nog gezwicht voor een stukje quiche met zoete aardappel en de worstenbroodjes. Het is niet alleen leuk te weten dat al deze producten van lokale leveranciers komen, het maakt de inhoud van je bord toch net dat tikkeltje lekkerder. Ook de ervaring om te picknicken midden in de stad terwijl je van dezelfde schotel smult, geeft je een gezellig gevoel. Wie binnenkort een tripje plant richting Rotterdam moet hier beslist halt houden voor een ontbijt of een lunch.

Picknick: Mariniersweg 259 – 3011 NM Rotterdam / Elke dag open van 8u00 – 16u30, op zondag openen ze de deuren om 9u30. / De schotel die wij aten, kan je bestellen vanaf 2 personen en kost 12.5 euro/pp.