Sinds Juliette in ons leven is, vind ik  – cliché cliché – heel wat plezier in het zoeken van leuk én verantwoord speelgoed. Een geweldige ontdekking is het enorme aanbod van PlanToys.

Van zodra we wisten dat er gezinsuitbreiding op komst was, stond het voor ons vast dat we erop zouden toezien dat er enkel duurzaam speelgoed in huis kwam. We ontdekten het aanbod van PlanToys bij PLAY! en ‘In den olifant’, hét moment waarop we beseften dat het lastig zou zijn om eraan te weerstaan.

PlanToys is een speelgoedbedrijf uit Thailand dat zowel aandacht heeft voor de natuur als voor kinderen in hun eigen thuisland. De houten speeltjes zijn gemaakt van oude bomen waaruit vroeger rubber werd gewonnen, maar nu afgeschreven zijn. Het speelgoed krijgt zijn felle kleurtjes dankzij verven op waterbasis en van biologische pigmenten, bovendien maken ze gebruik van lijmen zonder schadelijke formaldehydes.

Naast de duurzame materialen kiest PlanToys ook resoluut voor een ecologisch productieproces. De fabriek is volledig CO2-neutraal, mede dankzij de duizenden bomen die ze elk jaar opnieuw planten. De houtoverschotten worden niet weggegooid, maar als brandstof gebruikt in hun biomassacentrale. Hiermee genereren ze voldoende elektriciteit voor de fabriek én enkele dorpjes in de buurt. PlanToys ontwikkelde ook een ontwikkelingsproject voor kinderen uit de buurt én een museum waarin ze aandacht besteden aan het belang van de natuur en onze omgeving.

Al deze topics zijn belangrijk in de keuze voor PlanToys, maar natuurlijk speelt de educatieve factor ook een belangrijke rol. Het aanbod van de speelgoedfabrikant gaat van speeltjes voor borelingen tot kleuters van een jaar of vijf. Dankzij deze speeltjes leren ze onder meer hun omgeving te ontdekken, problemen op te lossen én hun eerste stapjes te zetten.