Een maand geleden werd ons leventje serieus overhoop gehaald door een klein schattig dropje. De nieuwste aanwinst van ons gezin zorgt er niet alleen voor dat onze wallen ondertussen indrukwekkend geworden zijn én het bloggen even aan de kant werd geschoven, ze is namelijk ook het perfecte proefkonijntje voor ecologische babyproductjes.

De huid is het grootste orgaan van het menselijke lichaam. Heel wat schadelijke stoffen in onze kleren en cosmetica komen op die manier ons lijf binnen. Bij baby’s is dat net hetzelfde, dus het is van het grootste belang dat we hen zo snel mogelijk proberen te behoeden van alle chemische troep die terug te vinden is in sommige babyverzorgingsproducten.

Wij kozen er dus bewust voor om niet te zwichten voor het traditionele verzorgingsgamma, maar op zoek te gaan naar alternatieven die net zo efficiënt zijn en allesbehalve schadelijk. Mijn badkamerkastje puilt uit, maar dat van onze dochter bestaat enkel uit luiers, billendoekjes én badproductjes. De zoektocht naar ecologische alternatieven was helemaal niet moeilijk. Al moeten we hier wel opmerken dat het vooral dankzij onze vooruitstrevende noorderburen is dat Juliette op “schone” billetjes kan rekenen.

bamboLuiers vonden we in het gamma van Bambo, een milieuvriendelijke alternatief dat net hetzelfde gebruiksgemak heeft als andere merken. De luiers van Bambo absorberen ook erg goed, maar bevatten geen pvc, witmakers, parfums of lotions. Billendoekjes zijn meestal ook erg geparfumeerd, iets wat (behalve het verdoezelen van geurtjes) niet echt nut heeft. Een parfum is een chemische toevoeging en dat is net wat wij niet wilden. Ons oog viel op de billendoekjes van Jackson Reece en we zijn er erg tevreden over. Ze doen wat ze moeten, ze zijn net zo vochtig als de andere én er ontstaat geen irritatie op het poepje.

jackson reece

Kersverse ouders zullen het alleen maar beamen dat er niets zo lekker ruikt als een baby (weliswaar met een propere luier!). Voor het geven van het badje kozen we voor de producten uit het calendula-gamma van Weleda, een beautylabel waar we al heel lang fan van zijn.