Het nieuwe schooljaar is in zicht, hét ideale moment om je kroost van een nieuwe outfit te voorzien. Waarom niet eens kiezen voor kledij die bestaat uit duurzame materialen en er bovendien nog leuk uitziet ook?

SWEATER blue-grey (50 euro)

SWEATER blue-grey (50 euro)

“Stoere kledij voor kleine rebellen” is de basisgedachte van Annechien Smolders, de ontwerpster achter het Belgische label Six Hugs & Rock ’n Roll. Ze is grafisch vormgeefster van opleiding en toen ze zelf mama werd, begon het te kriebelen om iets te doen met kinderkledij. Het resultaat is een kindercollectie die bol staat van de verwijzingen naar muziek, street art en graphic design. Erg origineel en dus ideaal om jouw oogappel eruit te laten springen.

Voor Annechien was het belangrijk om niet enkel leuke items op de markt te brengen, ook het kwaliteits- en duurzaamheidsverhaal erachter is voor haar even belangrijk. Zo zijn de kledij en de accessoires gemaakt uit biokatoen. “Dit is een keuze die ik in het begin heb gemaakt. Op deze manier kiezen we bewust voor een zekere kwaliteit en kunnen we toch een klein steentje bijdragen aan het milieu”, vertelt Annechien.

TOP: girls are trouble (12,5 euro)

TOP: girls are trouble (12,5 euro)

“Daarnaast geven we onze fabrikanten ook instructies over de producten die gebruikt worden voor het verfproces en de prints.” Het beperken of vermijden van chemische producten tijdens het productieproces is iets wat, zeker bij kinderkleding, een must is.

Tot slot is het voor een klein label als Six Hugs & Rock ’n Roll niet altijd financieel haalbaar om in Europa te produceren. Annechien laat daarom de productie plaatsvinden in China, voorheen was dat India. Maar ze hoopt om in de toekomst ook hier verandering in te brengen. Wie zichzelf net als ons nog af en toe wat kind voelt, zal het erg jammer vinden dat de ontwerpen maar te krijgen zijn tot maatje 10 jaar.

De collectie van Six Hugs And Rock ‘n Roll is te koop via de webshop op hun website.

Via hun Facebookpagina blijf je het best op de hoogte van alle nieuwtjes.