Met wat geluk (of ongeluk) zit je nu met een kinderliedje in je hoofd. Graag gedaan, want je huid verzorgen is iets wat je niet mag vergeten. Ik testte de oliën van Weleda, een merk dat er prat op gaat enkel biologische beautyproducten af te leveren.

De voorbije maanden werden we gespaard van barre winterkoude, maar dat neemt niet weg dat je je huid niet mag verwaarlozen. Af en toe kan je een stapje verder gaan dan een simpele bodylotion en een lichaamsolie gebruiken. Ik testte enkele oliën uit van het beautylabel Weleda, zodat mijn huidje volledig lenteklaar is!

Weleda staat erom bekend enkel natuurijke en biologische producten te gebruiken. In tegenstelling tot andere merken hoeven gevoelige huidjes dus niet te vrezen voor reacties op synthetische bestanddelen. Zelf ben ik gelukkig gespaard gebleven van een overgevoelige huid, maar ik ben de laatste tijd heel wat bewuster geworden in mijn keuze over wat er al dan niet gesmeerd mag worden op mij. Merken met “biologisch” of “natuurlijk” op de verpakking hebben een streepje voor. Al moet je “natuurlijk” soms ook met een korreltje zout nemen.

Ik smeerde drie verschillende oliën als test: granaatappelolie, wilde rozenolie en lavendelolie. Mijn favoriet is de regenerende granaatappelolie, ik ben vooral verkocht door het geurtje. De rozenolie heeft een erg indringende geur en kan waarschijnlijk rozenliefhebbers bekoren, maar ik ben geen fan. De rustgevende lavendelolie heeft me wel verbaasd. Hoewel ik geen grote lavendelliefhebber ben, ruikt deze olie erg fris. Alsof je de zomer al in de verte ruikt. Lovely!

Het besef dat je alleen maar natuurlijke bestanddelen op je huid smeert, geeft sowieso al een leuk gevoel. Dat de oliën erg makkelijk smeren is nog toffer. Geen plakboel bovendien, want alles trekt wonderwel snel in de huid. Erg handig ook dat je erna je handen niet hoeft te wassen om dat vettige gevoel weg te schrobben. Enkele uren na het smeren blijft de huid lekker zacht aanvoelen. Babyvelletje for the win!

Een flesje verzorgende olie van 100ml is verkrijgbaar vanaf € 14,99. Een overzicht van het gamma aan verzorgende oliën van Weleda, vind je hier.