We zitten met z’n allen te veel en te lang, met allerlei kwaaltjes tot gevolg. De Gentse start-up Jaswig vindt dat mensen op een flexibele en leuke manier moeten kunnen werken en vertaalde dit principe met haar eerste product, de StandUp, naar de praktijk.

Onlangs ontmoette ik Samuel Rieder, één van de oprichters van Jaswig. ‘Samen met vijf vrienden hebben we vorig jaar Jaswig opgestart. We staken vaak de koppen bij elkaar om in het wilde weg ideetjes te bedenken voor concepten die ons leven zouden kunnen verbeteren’, vertelt Samuel. Toen enkelen onder hen nek- en rugklachten hadden tijdens het werk, ontstond het idee van de flexibele werkplek. Er bestaan wel bureau’s die je in de hoogte kunt verstellen en waar je rechtstaat, maar vaak zijn die heel erg duur. Na verschillende prototypes ontstond de StandUp, een compacte en in hoogte verstelbare werkplek die het toelaat te bewegen tijdens het kantoorwerk.

De StandUp is gemaakt van multiplex van berkenhout (afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen) en bevat geen formaldehyde. Bovendien wordt hij geproduceerd in België en geleverd in een flatpack, wat dan weer bespaart op transport. Er zijn 2 versies beschikbaar: My First StandUp voor kinderen/scholieren en de Nomad, gericht naar (thuis)kantoren. Het standaard werkblad van de Nomad meet  50 x 65 cm. De ‘extra wide’-versie heeft een afmeting van 55 x 80 cm.

Jaswig lanceerde haar StandUp vorig jaar via een succesvolle crowdfundingcampagne op Kickstarter. Op dit moment zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van hun volgende product, dat ook moet bijdragen aan een leuke en flexibele werkomgeving.

De StandUp Nomad kost 449 euro. Meer informatie vind je op de website van Jaswig.