Linda VS is het gloednieuwe fashionlabel van de Antwerpse Linda van Stokkom. Accessoires uit duurzaam leder met een wel erg originele, ecologische printtechniek: de zon.

“To make you look good en feel great” is de kerntaak van de leuke lederen accessoires van het label Linda VS. De “Sunny Side Up”-tassen zien er alvast erg aantrekkelijk uit en hun verhaal bezorgt je inderdaad een goed gevoel.

Sunny

“Little Kelly – ECO NATUREL” (189 euro)

De handtassen en rugzakken zijn vervaardigd in eco leder, dat op een erg originele manier voorzien wordt van kleur. De tassen worden niet behandeld met allerlei chemische kleurstoffen, maar de ontwerpster laat de zon haar werk doen. “Het leukste aan deze techniek is dat ik ervoor naar buiten moet”, klinkt het in de videoclip. Linda bedenkt de prints samen met de Nederlandse art director Koen van de Wouw.

Nadat het leder zijn kleur en print heeft gekregen, gaan Nederlandse vrouwen van het Kant Social Design-project ermee aan de slag. Dit is een sociaal project voor vrouwen van diverse achtergronden in Tilburg, die door zorgvuldig handwerk leuke tassen maken.

De “Sunny Side Up”-collectie bevat een grotere handtas, rugzakken voor verschillende gelegenheden, een tasje voor je zonnebril én een strap om je yogamatje mee vast te maken.

Meer info alsook een overzicht van de collectie vind je op de website van Linda VS.