Jonge kinderen groeien vaak sneller dan hun kleren kunnen volgen. “Tale Me” biedt duurzame baby- en peuterkledij aan op verhuurbasis waardoor je ze gewoon kunt inwisselen voor een groter formaat en ze op die manier meegroeien met je kind.

Rode Jurk Tale Me

Rode jurk van Petite Chérie et Obéron, te vinden in het aanbod van Tale Me

Vaak lijkt het zonde om kwaliteitsvolle kinderkledij te kopen omdat kinderen er maar even van kunnen genieten alvorens ze het ontgroeid zijn. Vooral omdat deze kledij vaak iets duurder is en er een groot aanbod aan goedkope kleren te vinden is, maakt de keuze er niet makkelijker op. De Brusselse Anne Balez wil met Tale Me deze impasse doorbreken door duurzame kwaliteitsvolle kledij via een zogenaamd product-service model aan te bieden.

Bij dit product-service model blijft de kledij eigendom van Tale Me en betaal je dus enkel voor het gebruik. Als je intekent op een Tale Me abonnement, krijg je naargelang de gekozen formule, 5, 7 of 9 kledingstukken. Is de baby er uit gegroeid of passen de kleertjes niet meer bij het seizoen, dan stuur je de kleren terug en worden de stukken ingewisseld voor nieuwe grotere exemplaren. Tale Me abonnementen zijn verkrijgbaar voor 3, 6, 9 of 12 maanden.

lasticot-lookbook-985

Rokje van L’asticot

Voor de kledingstukken werkt Tale Me uitsluitend met lokale producenten die op kleine schaal produceren en waarvan het productieproces ook gekend en terug te vinden is op de website. De overkoepelende stijl is eerder retro, maar toch heeft elk van de merken haar eigen stijl waardoor de meesten wel hun gading kunnen vinden in het aanbod. Met de abonnementsformule “liberté” stel je je eigen pakket samen, met de iets goedkopere formule “surprise” laat je je verrassen. Het aanbod is voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar.

Afhankelijk van de gekozen formule, het aantal kleren en de looptijd van het abonnement betaal je tussen de 21 en 44 euro per maand. Meer info vind je op hun website.