Plan je binnenkort een trip naar Azië en wil je je eens buiten de platgetreden banen begeven? “WithLocals” verbind je met mensen ter plaatse. Eten bij mensen thuis of originele activiteiten zorgen voor een unieke beleving en een echte onderdompeling in de plaatselijke cultuur.

Op reis overnachten bij mensen ter plaatse via AirBnB of Couchsurfing is al lang niet zo gek meer, dus wat het Nederlandse “WithLocals” aanbiedt borduurt voort op de trend van het in verbinding brengen van toeristen en “locals” in het creëren van een unieke reiservaring. Het idee voor WithLocals ontstond toen oprichter Marijn Maas op huwelijksreis in Sri Lanka bij mensen thuis had gegeten. Dat was zo’n fijne ervaring dat hij dit toegankelijk wou maken voor reizigers op zoek naar meer dan wat er in de reisgidsen te vinden is. Gelukkig voor die mensen in Sri Lanka niet alleen bij hen thuis, maar ondertussen in 7 landen in Zuid-Oost Azië, waaronder Thailand, Nepal, Vietnam en Indonesië.

With Locals AngelaZo kan je bijvoorbeeld voor een goede € 6 bij iemand thuis gaan BBQen in Bali, voor € 15 een clay art workshop in Ho Chi Minh volgen of voor € 25 neemt een local je mee op een fietstocht door het groene hart van Bangkok. Er staan reeds honderden (eet)activiteiten bij en met locals online. Om de kwaliteit en authenticiteit van de diverse aanbieders te controleren heeft WithLocals ambassadeurs ter plaatse. Elk aanbod dat je op de site terugvindt werd bezocht, getoetst en geverifieerd. Daarnaast vertrouwt het platform op de beoordelingen van gebruikers.

Een land ontdek je nog steeds het beste door mensen ter plaatse te ontmoeten en dan is WithLocals een erg handig platform. Je krijgt als toerist een unieke en kleinschalige ervaring en tegelijkertijd zorg je er ook voor dat het geld dat je uitgeeft ook rechtstreeks ten goede komt aan de plaatselijke bevolking. En dan maak je als toerist ook echt een verschil. Dat is wat ze noemen een win-win situatie.

Meer informatie vind je op de website van WithLocals