Een babyhuidje is erg gevoelig en vijf keer dunner dan die van een volwassen persoon, dus eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn om geen chemische billencrèmes of shampoo’s in huis te halen. Toen Juliette iets meer dan anderhalf jaar geleden geboren werd, waren we vastbesloten enkel natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken. En we staan nog steeds volledig achter deze beslissing.

Een paar keer per week duikt Juliette in bad. In het begin was dat niet altijd met volle “goesting”, dezer dagen krijg je ze er bijna niet meer uit. Om haar lijfje en haartjes te wassen gebruiken we Calendula Haar- en Bodyshampoo, een zachte emulsie die amper schuimt, of de frisse, milde wasgel van NAÏF. Heel wat jonge ouders laten zich bij babyproducten vaak leiden door de geur – “Oh, net zoals in mijn kindertijd!” – waardoor ze kiezen voor de traditionele producten. De geur van de NAÏF wasgel en de Calendula producten van Weleda is erg aangenaam en na een tijdje is het alsof je nooit iets anders hebt geroken.

Af en toe voegden we ook wat Welterustenbad van Weleda toe aan haar badje. Het zou ontspannend en rustgevend werken. We vond het vooral lekker ruiken en het gaf de indruk het badwater net dat tikkeltje zachter te maken. Juliette is bijna altijd een makkelijke slaper geweest. Of het Welterustenbad er voor iets tussen zat? Wie weet.

Blije billetjes

Tijdens het eerste levensjaar (en ook het tweede) van je baby word je bedolven onder de pampers. Geen wonder dat de billetjes van je kindje af en toe protesteren. Van lichte roodheid tot serieuze rode vlekken, het is bij Juliette allemaal de revue gepasseerd. Tijdens deze pijnlijke momenten vonden we altijd soelaas in de Calendula Billenbalsem. De crème is lekker dik en heeft een verkoelend effect op de billetjes. Het is slechts enkele keren voorgevallen dat we een sterker middeltje – zoals zinkzalf – nodig hadden. Calendula of ‘goudsbloem’ staat bekend om zijn herstellende krachten en beschermend effect op de huid.

We zijn nog steeds fan van de pampers van Bambo en ecologische billendoekjes, die gebruiken we zowel thuis als in de crèche. We zijn er stellig van overtuigd dat we door het gebruiken van deze luiers en doekjes heel wat rode billetjes vermeden hebben. Bovendien is er telkens maar een klein veegje zalf nodig om de roodheid op te lossen.

Heel af en toe gebruiken we de Witte Malva Gezichtscrème van Weleda. Een babyhuidje is doorgaans sterk genoeg om wat uitslag rond de mond (door het overtollige speeksel) zelf te bestrijden. We brengen daarom maar heel af en toe wat crème aan om de huid wat extra te voeden. Enkel toen ze nog heel klein was en last had van erg droge voetjes, was de nood vanzelfsprekend wat hoger. Toen smeerden we de iets vettere Verzorgende Olie.

Meer weten over het volledige babygamma van Weleda? Je leest er alles over op hun website. Benieuwd naar de producten én het leuke verhaal van NAÏF? Op hun website vind je alle informatie.