Het Belgische label Mevrouwtje-Meneertje heeft zowel een ecologisch kantje als een leuk verhaal. Kinderen tot 10 jaar kunnen hun eigen tekeningen insturen en die belanden dan misschien wel als print op één van de vele leuke spulletjes.

Liesbeth Wouters, één van de mensen achter de Antwerpse Rewind-winkels, bedacht het originele concept en ontwerpt de kinderkledij. De collecties voor kleintjes van 0 tot 2 jaar zijn gemaakt van organisch katoen en worden in een kleine oplage geproduceerd in het Turkse Izmir. Liesbeth koos er ook erg bewust voor om niet “seizoensgebonden” te werken. De basismodelletjes zijn tijdloos en kunnen dus elk moment van het jaar gedragen worden. Een pluspunt want seizoensgebonden kledij zorgt voor massaproductie en bijgevolg voor een grotere afvalberg.

Maar niet alles is van Liesbeths hand, want peuters, kleuters en schoolkinderen kunnen zich van hun creatiefste kant laten zien bij Mevrouwtje-Meneertje. Twee keer per jaar worden de leukste tekeningen uitgekozen die uiteindelijk op de kledij zullen belanden. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar het Kinderkankerfonds. Of hoe een simpele kindertekening op de koelkast een coole T-shirtprint wordt.

Mevrouwtje-Meneertje is onder meer te koop bij Rewind Kids in Antwerpen.

De tekeningen kunnen opgestuurd worden via de post naar Riemstraat 27 – 2000 Antwerpen of via mail naar info@mevrouwtje-meneertje.be.