Na de woning is voor veel mensen een auto hun duurste bezit. Een gemiddelde auto wordt echter minder dan 2 uur per dag gebruikt. Tapazz maakt het mogelijk om je auto op de momenten dat je hem niet nodig hebt te delen met anderen.

Autodelen is de snelst groeiende mobilieitsmodus ter wereld. Elke privaat verhuurde wagen haalt 12 andere wagens van de baan. Bovendien kunnen mensen een centje bijverdienen en of aanzienlijk besparen op hun mobiliteitsbudget door auto’s in hun buurt te delen. Tapazz werd enkele jaren geleden opgericht door Antwerps ondernemer Maarten Kooiman met als ambitie om de AirBnb van de auto’s te worden. Op dit moment heeft Tapazz al meer dan 100 auto’s op haar platform staan waardoor ze de grootste verhuurder van privévoertuigen in België is.

Het grote voordeel van Tapazz is de laagdrempeligheid. Elke auto komt in aanmerking om te verhuren. Er zijn geen abonnementskosten en de verhuurder betaalt enkel een percentage op de opbrengsten op het moment dat de auto effectief verhuurd wordt. Je bepaalt zelf hoeveel je vraagt per uur en per kilometer en aan wie je wilt verhuren. Bovendien kunnen zowel huurder als verhuurder alles regelen via de Tapazz app op de smartphone. Tapazz heeft ook een overeenkomst met P&V verzekeringen waardoor elke auto die via het platform verhuurd wordt automatisch verzekerd is tegen eventuele schade.

Meer informatie over Tapazz vind je op hun website.