Heb je het al gemerkt? Nu de koude zijn intrede heeft gemaakt, voelen je handen wat ruwer aan. Wie weet heb je ook een trekkerig gevoel op je gelaat? Het valt allemaal logisch te verklaren én makkelijk op te lossen.

De winterse lage temperaturen én de bijhorende lagere luchtvochtigheid hebben een invloed op je huid. De lipiden, de natuurlijke beschermlaag van je huid, krijgen het dan hard te verduren. Lipiden zorgen ervoor dat je huid niet te veel uitdroogt. De koude lucht stelt deze lipiden op de proef, waardoor hun aantal afneemt en je huid dus wel uitdroogt.

Wie het koud heeft, wil graag binnen opwarmen in de buurt van een gloeiende radiator. Deze droge warme lucht zal op zijn beurt nog wat extra vocht uit je huid onttrekken, met een nog ruwer gevoel tot gevolg. Het is dus belangrijk om tijdens de koude wintermaanden je huid op een natuurlijke manier te voeden, zodat het vocht in je huid niet extreem afneemt.

Skin Food in de handtas

Zelf heb ik in de wintermaanden last van een droog gevoel aan mijn handen en vingers. De lijntjes die je normaal op mijn handen kunt zien, zijn nu heel wat duidelijker afgetekend. Het is voor mij dus een must om mijn handen op tijd en stond te hydrateren. Onlangs merkte ik ook dat de huid van mijn onderarmen én ellebogen wat jeukte. Daar valt ook maar één verklaring voor te verzinnen: een droge, trekkerige huid.

Ik zweer al een tijdje bij Skin Food. De vettige, ietwat dikke crème van Weleda legt een mooie laag over mijn handen. Het “tovermiddel” in de crème is een extract van het driekleurig viooltje, dat een beschermende en vochtinbrengende invloed heeft op de huid. Als je consequent Skin Food gebruikt, dan zie je na enkele dagen al een serieus verschil. Het duurt even voor het volledig ingetrokken is, vermijd dus even een telefoonscherm of het vastnemen van vers gewassen kleren.

Weleda Skin Food

Tom heeft ook soms last van erg droge handen met kloofjes. Ik heb hem kunnen overtuigen van het nut en de kracht van Skin Food. Op dit product staat geen leeftijd of specifieke lichaamszone, de crème is geschikt voor iedereen én voor heel wat plekken. Droge lippen, trekkerige huid op je benen of droge vlekken op je wangen? Skin Food helpt je er bovenop. Het kleine formaat past perfect in je handtas, dus op elk moment van de dag kun je jezelf, je lief of je kind net dat tikkeltje extra bescherming bezorgen.

Een tube Skin Food van 30 ml kost 5,49 euro. Meer informatie over Skin Food van Weleda vind je op hun website.