Het Deense sneakermerk WODEN werd in 2013 opgericht door Carsten Holm en Peter Hildebrandt. Met elke nieuwe collectie streven ze ernaar de grenzen van wat mogelijk is op het vlak van duurzaamheid te verbreden.

Het afgelopen jaar schreven we al over de duurzame sneakers van Veja en kwam ook Adidas op de proppen met een sneaker gemaakt van oceaanplastic. Aan dit rijtje van originele duurzame sneakers kunnen we het Deense sneakermerk WODEN toevoegen. WODEN, naar Works of Denmark, steekt haar Deense roots duidelijk niet weg. Een afkomst waarbij minimalistisch design, eenvoud en respect voor de natuur centraal staan in alles wat ze doen.

Voor haar nieuwste collectie maakt WODEN gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Zo is de anatomisch gevormde zool gemaakt uit natuurlijke kurk en wordt er natuurlijk leder gebruikt in plaats van een synthetische versie. WODEN is ook het eerste sneakermerk dat begon te experimenteren met vissenleder. Dit is een natuurlijk restmateriaal uit de visvangst dat op die manier niet alleen een nuttige toepassing krijgt, maar er ook nog eens erg goed en origineel uitziet. Ook in haar nieuwste collectie werden er een aantal sneakers vervaardigd uit zalmleer. In het filmpje hieronder zie je hoe ze dat doen.

De sneakercollectie van WODEN is er zowel voor mannen en vrouwen waarbij de stijl varieert van gestileerd klassiek tot modieus en sportief.

Meer informatie over WODEN vind je op hun website. De sneakers zijn te oa koop bij volgende verkooppunten: Authentics (Hamme), Bellini (Geel), Graffity women (Aartselaar), Harlekijn (Neerpelt), Moose in the City (Antwerpen), Tiffanys (Aalst, Sint-Niklaas, Mechelen), Verduyn schoenen (Kortrijk).