Dat er nog veel voedsel verspild wordt, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Gelukkig ontstaan er steeds meer initiatieven die dit probleem aanpakken. Begin deze maand lanceerde het nieuwe merk Wonky haar eerste twee dipsauzen gemaakt van geredde groenten.

Een tijdje terug schreven we al over de nieuwe Rekub-app waarbij handelaren overschotten kunnen aanbieden aan geïnteresseerden om op die manier te vermijden dat het weggegooid moet worden. Vandaag kunnen we jullie weer een leuk Belgisch initiatief voorstellen dat op zijn manier iets doet tegen voedselverspilling: Wonky.

Oprichtster Helena Gheeraert gebruikt groenten die omwille van esthetische redenen, efficiëntie of een te grote voorraad in de traditionele voedselketen weggegooid zouden worden en maakt er 100% plantaardige dips van. Buiten hun afwijkend formaat of kleur, zijn de groenten dus vers én perfect in orde. De dips, op dit moment heeft Wonky een paprikadip en worteldip, bevatten ook geen kunstmatige toevoegingen, in tegenstelling tot de meeste dipsauzen die je in de winkel vindt.

Op dit moment heeft Wonky een gele worteldip en gele paprikadip (Foto: Facebookpagina Wonky)

Op dit moment zijn de Wonky dips verkrijgbaar in 13 horeca- en delicatessenzaken in en rond Gent. Het is echter de bedoeling om snel uit te breiden naar andere steden zoals Brugge, Brussel en Antwerpen. Zoek je dus nog een gezond en lekker aperitiefhapje voor de komende feestdagen, dan kan je hier ongetwijfeld mee uitpakken bij je gasten.

Meer informatie over Wonky en de verkooppunten vind je op de website van Wonky.